ΘΕΑΤΡΟ

5 φοβερές παραστάσεις για παιδιά κάτω των 5 ετών

5 φοβερές παραστάσεις για παιδιά κάτω των 5 ετών

Μία από τις μεγαλύτερες στερήσεις που επέβαλε στα μικρά παιδιά η πανδημία είναι αναμφίβολα η επαφή με το θέατρο. Ο μαγικός αυτός χώρος που εκθέτει με ασφάλεια τα παιδιά σε νέες, δύσκολες, αλλόκοτες καταστάσεις και ύστερα τους δείχνει πώς να τις διαχειριστούν σωστά, κράτησε για πολύ καιρό κλειστές τις πόρτες του, στερώντας τους αυτή την ευκαιρία. Μα ακόμα κι όταν άνοιξε, λίγοι ήταν οι γονείς που ένιωσαν άνετα εξαρχής να τον επισκεφθούν.

Με χαρά διαπιστώνουμε, ότι αυτό αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζει. Τα παιδικά θέατρα γεμίζουν όλο και περισσότερο και το γεγονός, ότι πολλά σχολεία αποφεύγουν τις εκδρομές σε αυτά, κινητοποιεί τους γονείς να αναλάβουν εκείνοι την πολιτιστική εκπαίδευση των μικρών τους.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά σας έχουμε ήδη παρουσιάσει τις φετινές θεατρικές προτάσεις μας. Με τα μικρούλια μας, όμως, τι γίνεται; Δείτε 5 υπέροχες βρεφικές παραστάσεις που αν δεν έχετε δει ακόμα, αξίζει σίγουρα να το κάνετε!

ΑΒΓΩ, ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΕΡΕΦΟΓΛΟΥ

Θα λατρέψετε αυτή την τρυφερή παράσταση στην οποία ένα μικρό ανθρωπάκι, με όχημα τη μουσική, τη μιμική και την παραγωγή ήχων, είναι έτοιμο να βγει μέσα από το αβγό του στον πραγματικό κόσμο! Και μαζί σας θα την λατρέψει και το μικρούλι σας!

Για παιδιά από 10 μηνών έως 3 ετών.

Στο Μέγαρο Μουσικής, κάθε Κυριακή στις 10:30.

Είσοδος: 18 ευρώ, για έναν συνοδό με 1 παιδί.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΧ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΗΧΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Η πετυχημένη εκπαιδευτική θεατρική παράσταση επιστρέφει για να την απολαύσουν ακόμα περισσότερα παιδιά. Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους.

Για παιδιά από 3 έως 8 ετών.

Στο θέατρο OLVIO (Φαλαισίας 7, Αθήνα), κάθε Κυριακή στις 12:00.

Είσοδος: 10 ευρώ.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΟΞΑΡΑ

Μία πρωτότυπη παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες και μαριονέτες πάνω σε παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Θα κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, τόσο επειδή είναι εμπνευσμένη εικαστικά από τη ζωγραφική του Πικάσο, όσο και χάρη στην κλασική μουσική που θα ακούσουν.

Για παιδιά από 3 ετών.

Στο θέατρο Radar (Πλατεία Αγίου Ιωάννου και Πυθέου), κάθε Κυριακή στις 12:00.

Είσοδος 8 ευρώ.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος, από την ομάδα Μορφές Έκφρασης

Η πολύ διασκεδαστική παράσταση αφηγείται το παραμυθένιο ταξίδι ενός παιδιού στο δάσος. Με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, οι μικροί θεατές γνωρίζουν την αξία της φιλίας, ενώ αναγνωρίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Για βρέφη από 18 μηνών έως νήπια 5 ετών.

Στις Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Αθήνα), κάθε Κυριακή στις 11:00.

Είσοδος: 10, 8 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Η βασίλισσα των Πάντων, του Λάμπρου Φισφή

Η πρωτότυπη βρεφική διαδραστική παράσταση ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σε μαγικά και εξωτικά μέρη, με όχημα τον υπέροχο χορό της (μαμάς) Σάρας Τοσκάνο και ζωντανή μουσική από διαφορετικά μουσικά όργανα.

Για βρέφη 10 μηνών έως παιδιά 3 ετών.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τις Κυριακές 13/3 και 20/3 στις 3 μ.μ. και την Κυριακή 27/3, 12.30 μ.μ.

Είσοδος: 18 ευρώ για 1 συνοδό με 1 παιδί.

http://infokids.gr