ΣΩΜΑ & ΥΓΕΙΑ

5 μυστικά για πλούσια και λαμπερά μαλλιά

5 μυστικά για πλούσια και λαμπερά μαλλιά
Είτε έχουμε κοντά, είτε μακριά μαλλιά ένα είναι σίγουρο: θέλουμε να δείχνουν υγιή, πλούσια και λαμπερά. Καμιά μας δεν θέλει να φαίνονται κατεστραμμένα και άτονα! Ωστόσο, το γεγονός ότι τα βάφουμε και χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά το πιστολάκι και το ισιωτικό φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κόλπα που αν τα εφαρμόζουμε τακτικά τα μαλλιά μας θα φαίνονται σαν βγήκαμε μόλις από το κομμωτήριο!

Πλέξτε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε

Βάλτε λάδι καρύδας

Πολλές γυναίκες με μεταξένια και πλούσια μαλλιά βάζουν λάδι καρύδα στα μαλλιά τους. Κάποιες μάλιστα, χρησιμοποιούν σκέτο ελαιόλαδο ή άργκαν λάδι. Εφαρμόστε μια χούφτα στις ρίζες όταν είναι βρεγμένες αντί για conditioner. Διαφορετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε σε στεγνά μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής και να τα τρίψετε κατά μήκος των άκρων. Αφού αφήσετε το λάδι καρύδας όλη τη νύχτα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και λίγο conditioner για να τα μαλακώσετε. Πρέπει να το κάνετε κάθε εβδομάδα έτσι ώστε να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην λούζεστε καθημερινά

Με το καθημερινό λούσιμο, η επιδερμίδα του κεφαλιού μας παράγει κάποια φυσικά έλαια για ν’ αναπληρώσει όσα χάθηκαν στο πλύσιμο. Επομένως, αν λούζετε καθημερινά τα μαλλιά, εκείνα θα γίνονται όλο και πιο λιπαρά. Προτιμήστε να τα πλένετε κάθε δύο ή τρεις μέρες. Μπορεί να μην δείτε αμέσως αποτελέσματα αλλά σταδιακά η επιδερμίδα θα γίνει πιο ξηρή και τα μαλλιά δεν θα «λαδώνουν» τόσο εύκολα.

Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα

Αφού πρώτα προμηθευτείτε μια βούρτσα καλής ποιότητας, βουρτσίστε τα μαλλιά σας μόνο όταν είναι στεγνά και όχι βρεγμένα – καθώς τότε είναι πιο απαλά και ευάλωτα στο να σπάσουν. Ο σωστός τρόπος για να ξεμπλέξετε τα μαλλιά είναι ο εξής: Πάρτε μια χτένα με φαρδιά δόντια και αρχίστε να ξεμπερδεύετε πρώτα τις άκρες. Στη συνέχεια, χωρίστε τα μαλλιά σε τμήματα και βουρτσίστε από κάτω προς τα πάνω.

Φτιάξτε σπιτική μάσκα μαλλιών

Τα μαλλιά μας, όπως κάθε μέρος του σώματός μας, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Μια μάσκα μαλλιών θρέφει, ενυδατώνει και παράλληλα προστατεύει τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιείστε υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι όπως μέλι, αβοκάντο, γιαούρτι ή αβγό και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα.

http://mama365.gr