Πιτσάκια με μπρι και cranberries
Υλικά:
Για τη ζύμη για τα πιτσάκια:
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη γέμιση:
180 γρ. τυρί μπρι
180 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. αποξηραμένα cranberries
λίγο δεντρολίβανο αποξηραμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά το αλάτι.Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20′, σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγετε την ζύμη με ένα πλάστη και την απλώνετε σε σχήμα παραλληλόγραμμο. Απλώνετε από πάνω το μπρι και το μασκαρπόνε, ρίχνετε τα αποξηραμένα cranberries και το δεντρολίβανο και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180C. Αφαιρείτε από το φούρνο και κόβετε τη ζύμη σε μπαστουνάκια.
Ψητά sticks κολοκυθιού
Υλικά:
4 κολοκυθάκια κομμένα σε στικς
3 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
1/4κ. γλυκού αλάτι
τρίμμα φρυγανιάς
2κ. σούπας τριμμένο πεκορίνο
1/4κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Καναπεδάκια με κρεμώδες τυρί και ρόδι
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
200 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
220 γρ. τυρί κρέμα
κρέμα μπαλσάμικο
2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε τις φέτες του ψωμιού για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αλείψτε τις φέτες της μπαγκέτας με το κρεμώδες τυρί, ρίξτε από πάνω φλοίδες παρμεζάνας, περιχύστε με κρέμα μπαλσάμικο, ρίξτε από πάνω τους σπόρους ροδιού και λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι. Βάλτε τα για λίγο στο ψυγείο και μετά από ένα μισάωρο σερβίρετέ τα.
Ρολάκια αγγουριού γεμιστά με στικς λαχανικών
Υλικά:
10 μακριές και λεπτές φέτες αγγουριού
τυρί κρέμα
μπαστουνάκια λαχανικών (καρότα, πιπεριές πολύχρωμες)
Εκτέλεση
Γεμίζετε τις μακριές και λεπτές φέτες αγγουριού με μπαστουνάκια λαχανικών αφού προηγουμένως τις έχετε αλείψει με τυρί κρέμα. Εν συνεχεία τα κλείνετε σαν ρολό και τα τοποθετείτε όρθια στο πιάτο. Δείτε την εκτέλεση στην φωτογραφία που ακολουθεί.
Προσούτο τυλιγμένο σε αχλάδι και μπλε τυρί
Υλικά
2 ώριμα αχλάδια
8-10 φέτες προσούτο
200 γρ μπλε τυρί σε φετούλες
Εκτέλεση:
Πλένουμε το αχλάδι, το καθαρίζουμε από τα φλούδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους μισού εκατοστού. Απλώνουμε τις φέτες από το προσούτο σε μία επιφάνεια. Στη μία άκρη τοποθετούμε μία φετούλα μπλε τυρί και απο πάνω 1 κομμάτι αχλάδι. Τυλίγουμε το προσούτο γύρω από το αχλάδι και το τυρί μας και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Ατομικές Σαλάτες σε Φωλιές
Υλικά:
5 παξιμαδοκούπες
2 πράσινες σαλάτες έτοιμες και κομμένες
2 φλιτζάνια ρόδι
1 συσκευασία κρουτόν
200 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
Ελαιόλαδο
Κρέμα μπαλσάμικο
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σαλάτα μέσα στις παξιμαδόκουπες και προσθέτουμε τα κρουτόν και το ρόδι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη κρέμα μπαλσάμικο (όση ποσότητα θέλουμε), αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την σως στη σαλάτα μας και με δύο κουτάλια ανακατεύουμε να πάει παντού. Τρίβουμε φύλλα παρμεζάνας και σερβίρουμε.