ΣΩΜΑ & ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να μείνεις ενυδατωμένη όλη την ημέρα

Όταν τα οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως σου φαίνονται βουνό, δοκίμασε τα παρακάτω hacks

Και παρόλο που όλη η διαδικασία είναι τόσο απλή, άκοπη και ανέξοδη, κάποιοι δυσκολευόμαστε πολύ να καταναλώσουμε την απαραίτητη για τις ανάγκες μας ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα. Επειδή η λαμπερή όψη της επιδερμίδας, η σωστή ανάπτυξη των μαλλιών, η ενέργεια του σώματος, αλλά και το γενικότερο well-being του οργανισμού μας εξαρτάται από την ενυδάτωση, το νερό πρέπει να γίνει ο καλύτερος σου φίλος, ακόμα και αν δεν σου αρέσει (μα δεν έχει καν γεύση!). Αν, λοιπόν, δυσκολεύεσαι με το να πίνεις μπόλικο νερό καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, τα παρακάτω δοκιμασμένα tips θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ενυδατωμένη.

1) Πιες νερό μόλις ξυπνήσεις: Μια συνήθεια που μπορείς να αποκτήσεις εύκολα αρκεί δύο-τρεις μέρες όταν σηκωθείς από το κρεβάτι να πιείς ένα ποτήρι νερό. Συνήθως τη νύχτα το σώμα μας αφυδατώνεται, οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γεμίσεις το σώμα σου με έξτρα ενέργεια από το να καταναλώσεις νερό ακριβώς μόλις ξυπνήσεις. Η αναπλήρωση των υγρών που «χάνεις» το βράδυ, βοηθάει τον οργανισμό να παραμείνει σε ισορροπία.

2) Προτίμησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου: Όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και δεν είναι ούτε υπερβολικά κρύο, ούτε ζεστό, μπορείς να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα αυτού, ξεδιψώντας τον οργανισμό σου ευχάριστα. Επιπλέον, το κρύο νερό καθυστερεί την διαδικασία της πέψης.

3) Νερό ανάμεσα στα γεύματα και όχι στην διάρκεια αυτών: 

Άλλο ένα έξυπνο tip για να διατηρήσεις ενυδατωμένο το σώμα σου είναι να πίνεις υγρά ανάμεσα στα γεύματα και όχι μαζί με το φαγητό. Και αυτό γιατί το νερό που πίνουμε με το φαγητό απορροφάται από τα τοιχώματα του στομάχου, εμποδίζοντας τα πεπτικά υγρά να κάνουν την δουλειά τους.

4) Όπου και να πηγαίνεις, πάντα να κουβαλάς μαζί σου νερό: To νερό στην τσάντα σου πρέπει να γίνει το must have item, όπως το αντισηπτικό υγρό τώρα πια. Μάλιστα, μπορείς να αγοράσεις και ένα όμορφο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού, το οποίο θα έχεις πάντα μαζί σου. Αυτό θα σου θυμίζει να πίνεις νερό όπου και αν βρίσκεσαι.

5) Νερό που τρώγεται: Όταν μιλάμε για ενυδάτωση, δεν αναφερόμαστε πάντα στο νερό. Αλλά και στις τροφές που είναι πλούσια πηγή αυτού. Τέτοια είναι τα λαχανικά και τα φρούτα, με το αγγούρι να κατέχει τα πρωτεία στην ποσότητα νερού που περιέχει. Εκτός από νερό, περιέχει και μπόλικο κάλιο, το οποίος ως ηλεκτρολύτης βοηθά τον οργανισμό να ενυδατώνεται καλύτερα.

6)Τι θα έλεγες για νερό καρύδας; Νερό καρύδας έχει αναδειχτεί σε μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια, αφού δεν είναι μόνο νόστιμο και δροσιστικό, αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το νάτριο και το ασβέστιο, τα οποία βοηθούν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να παραμείνει ενυδατωμένος.

Πηγή: ΑllΥou