ΣΧΟΛΕΙΟ

7 εύκολες ιδέες για χειροτεχνίες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Οι ιδέες που σας προτείνουμε για χειροτεχνίες, γίνονται εύκολα, με υλικά που ενδεχομένως έχετε στο σπίτι ή μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε.

Κολάζ από χρωματιστά χαρτιά
Θα χρειαστείτε: ένα μεγάλο χαρτόνι, πολύχρωμα χαρτιά (ή σελίδες περιοδικού), μαρκαδόρο, ψαλίδι, κόλλα

Χρησιμοποιήστε ως βάση για το κολάζ το μεγάλο χαρτόνι και ζωγραφίστε επάνω με το μαρκαδόρο το περίγραμμα του σχήματος που θέλετε να φτιάξετε (π.χ. μία καρδιά). Κόψτε τα πολύχρωμα χαρτιά σε μικρά κομματάκια. Μπορείτε να τα συγκεντρώστε ανά χρώμα και να τα κολλήσετε γεμίζοντας το περίγραμμα.

Κολάζ από όσπρια
Θα χρειαστείτε: ένα μεγάλο χαρτόνι, ποικιλία από όσπρια, μαρκαδόρο, ψαλίδι, υγρή κόλλα

Με το μαρκαδόρο σχεδιάστε το περίγραμμα που θέλετε να έχει το κολάζ, π.χ. αρκουδάκι, ήλιος, λουλούδι, σπιτάκι, κλπ. Κόψτε το περίγραμμα και ανάλογα με το σχέδιο, γεμίστε το με διάφορα είδη οσπρίων σε διαφορετικά χρώματα, όπως φακές καφέ, πράσινες ή κόκκινες, φασόλια, αρακά, κ.α., τα οποία θα κολλήσετε με την κόλλα.

Διακοσμητικές μέδουσες
Θα χρειαστείτε: χάρτινα πιάτα, σύρμα χειροτεχνίας, πολύχρωμες κλωστές από κουβαρίστρες, ένα κομμάτι χαρτόνι, νερομπογιές

Κόψτε τα πιατάκια στη μέση και βάψτε τα σε διαφορετικά χρώματα με νερομπογιές. Κόψτε δύο μικρά κυκλάκια από χαρτόνι, βάψτε τα μαύρα και κολλήστε σε κάθε μισό πιατάκι, ως μάτια. Πάρτε 5-6 κομμάτια σύρμα, τα οποία θα στροφογυρίσετε ελαφρώς και ντύστε τα με τις κλωστές από τις κουβαρίστρες. Κολλήστε τα στο πίσω μέρος κάθε πιάτου, για να δημιουργήστε τα πλοκάμια.
7 εύκολες ιδέες για χειροτεχνίες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Χάρτινα ψαράκια
Θα χρειαστείτε: χάρτινα πιάτα, ένα κομμάτι χαρτόνι, νερομπογιές, κόλλα

Βάψτε κάθε πιατάκι σε διαφορετικό χρώμα με νερομπογιές. Πάνω στο χαρτόνι σχηματίστε τις ουρίτσες και τα πτερύγια κάθε ψαριού, κόψτε τα και κολλήστε τα σε κάθε πιατάκι. Στη συνέχεια βάψτε κάθε ψαράκι με διαφορετικά χρώματα και σχέδια, μην παραλείποντας να σχηματίσετε ένα μάτι και το στόμα του.

Χρωματιστές πεταλούδες
Θα χρειαστείτε: μανταλάκια, τούλι ή γκοφρέ χαρτί, μαρκαδόρους, σύρμα, κόλλα, ψαλίδι, κλωστή, μαύρες κλωστές από κουβαρίστρες

Χρησιμοποιείστε τα μανταλάκια για το σώμα της πεταλούδας, τα οποία μπορείτε να βάψετε σε διάφορα χρώματα με τους μαρκαδόρους. Κόψτε το γκοφρέ χαρτί ή το τούλι σε στρογγυλά κομμάτια, τα οποία θα πιάσετε απαλά στη μέση με λίγη κλωστή, ώστε να προκύψουν 2 ισομερή κομμάτια. Δέστε καθένα στο μανταλάκι, σχηματίζοντας τα φτερά της πεταλούδας. Για να δημιουργήσετε τις κεραίες, πάρτε δύο κομμάτια σύρμα, τα οποία θα στροφογυρίσετε ελαφρώς και θα ντύσετε με τις μαύρες κλωστές από τις κουβαρίστρες. Κολλήστε τα στο πάνω μέρος σε κάθε μανταλάκι.

Γιρλάντα από ζυμαρικά
Θα χρειαστείτε: πέννες ή/και ριγκατόνι, νερομπογιές, σπάγκο ή κορδόνι

Χρωματίστε τα ζυμαρικά με τις νερομπογιές στα χρώματα που σας αρέσουν και στη συνέχεια περάστε τα στο σπάγκο ή το κορδόνι. Η γιρλάντα είναι έτοιμη να στολίσει το παιδικό δωμάτιο.

Χειροποίητες σφραγίδες
Θα χρειαστείτε: φελλούς από μπουκάλια, αφρολέξ για κατασκευές, ψαλίδι, κόλλα, στυλό με στρογγυλή μύτη

Ζωγραφίστε την στάμπα που θέλετε να φτιάξετε στο αφρολέξ, έχοντας κατά νου ότι η εικόνα, τα γράμματα ή ό,τι άλλο φτιάξετε θα αντιστραφεί όταν θα σφραγίζετε. Περάστε την στάμπα μερικές φορές πιέζοντας με το στυλό, ώστε να «σκάψετε» το αφρολέξ σε εκείνα τα σημεία. Κολλήστε το στο φελλό. Η σφραγίδα σας είναι έτοιμη.

ΠΗΓΗ:http://citykidsguide.com