ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

7 βιβλία δραστηριοτήτων για τα παιδιά το καλοκαίρι

Αγοράστε βιβλία δραστηριοτήτων και αυτό το καλοκαίρι και προσφέρετε στα παιδιά σας ατελείωτες ώρες διασκέδασης, γνώσης, χαράς μέσα από φανταστικές σελίδες γεμάτες παιχνίδια, κουΐζ, αινίγματα, ζωγραφική, γρίφους, ιστορίες και όλα αυτά με απίθανη εικονογράφηση και κατανοητή γραφή. Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να μείνουν σε εγρήγορση, επιλέγοντας αυτά την ενότητα που τους αρέσει και περάστε χρόνο μαζί τους, λύνοντας απορίες, παίζοντας σταυρόλεξα, μαθαίνοντας μαζί τους ενδιαφέροντα πράγματα που θα οξύνουν τον νου και την αυτοπεποίθηση, όταν το σχολείο ανοίξει ξανά τις πόρτες του το ερχόμενο Φθινόπωρο. To CKG προτείνει 7 βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά από 4 έως 12 ετών που θα μεταμορφώσουν το καλοκαίρι σε μία παραγωγική, δημιουργική, ευχάριστη περίοδο.

1. Καλοκαιρινές βουτιές στη γνώση, Καραντζούλη Αγάπη, Χαντόγλου Παναγιώτης

Καλοκαιρινές βουτιές στη γνώση, Εκδόσεις Πουκαμισάς

Photo: ekdoseispoukamisas.gr

Οι Καλοκαιρινές βουτιές στη γνώση είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνουν οι µαθητές επανάληψη στην ύλη της τάξης που ολοκλήρωσαν, αξιοποιώντας δηµιουργικά τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ο στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους µαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι η µάθηση µπορεί να γίνει µια ευχάριστη διαδικασία µέσα από ενδιαφέρουσες και ευφάνταστες δραστηριότητες. Το βιβλίο διαιρείται σε 40 «βουτιές» (ενότητες) και η κάθε «βουτιά» περιλαµβάνει κουίζ, σταυρόλεξα και ασκήσεις σε διάφορες ενότητες, όπως ορθογραφία, αριθμητική, ανάγνωση, ζωγραφική, αλλά και μαθήματα κώδικα οδικής κυκλοφορίας και φυσικά κάθε βιβλίο απευθύνεται σε κάθε μία από τις τάξεις του δημοτικού.
Εκδόσεις Πουκαμισάς
Κόστος: 10 & 13 ευρώ
Ηλικίες: 6-12 ετών

2. Πειρατές: Το βιβλίο των δραστηριοτήτων, Κέρστιν Ρότζερς

Πειρατές -  Το βιβλίο των δραστηριοτήτων. Εκδόσεις Πατάκη

Photo: vivliopoleiopataki.gr

Ζήτω οι πειρατές! Ζωντάνεψέ τους µε τα πιο απίθανα σχέδια και χρώµατα, γνώρισε τη ζωή και τις περιπέτειες των θρυλικών πειρατών και παίξε µαζί τους στις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες.
Ένα νέο μεγάλου σχήματος βιβλίο για να απολαμβάνουν τα παιδιά τη ζωγραφική και το παιχνίδι με ένα αγαπημένο τους θέμα: τους πειρατές.
Εκδόσεις Πατάκη
Κόστος: 6,93 ευρώ
Ηλικίες: 6-11 ετών

3. Καλό Καλοκαίρι, Χατζόπουλος Νίκος

Καλό Καλοκαίρι, Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Photo: ellinoekdotiki.gr

Βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά Νηπιαγωγείου και για όλες τις τάξεις του Δημοτικού με χρώματα, σχέδια, αινίγματα, παιχνίδια, αγγλικά, μαθηματικά, ιστορία, γλώσσα και 10 απίθανα παραμύθια. Τονώστε το ενδιαφέρον των παιδιών για γνώση και επανάληψη μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα μεταμορφώσουν το καλοκαίρι και τις ώρες χαλάρωσης.
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
Κόστος: 8,91 ευρώ
Ηλικίες: 4-12 ετών

4. Καλοκαιρινές διακοπές, Βαρελά Ελευθερία

Καλοκαιρινές διακοπές, Εκδόσεις Μίνωας

Photo: minoas.gr

Το βιβλίο Καλοκαιρινές διακοπές, από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνδυάσουν το καλοκαίρι με τη δημιουργική μάθηση! Ο Μάνος και η Φανή μάθανε γραμματική, κάνουν πράξεις στη στιγμή και ετοιμάζουνε βαλίτσες για να πάνε εξοχή! Μέσα από μια παιχνιδιάρικη επανάληψη όσων έμαθαν στις προηγούμενες τάξεις, τα παιδιά παρακολουθούν τον Μάνο και τη Φανή στις διακοπές τους, παίζουν μαζί τους και τους βοηθούν να λύσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Έτσι ξαναθυμούνται και καταγράφουν όλα όσα έμαθαν την προηγούμενη χρόνια με σύμμαχό τους πάντα το παιχνίδι!
Εκδόσεις Μίνωας
Κόστος: Από 5,94 ευρώ
Ηλικίες: 5-10 ετών

5. 80 μέρες διακοπές, Νίκη Σάκκου

80 μέρες διακοπές

Photo: savalas_gr

Μία συλλογή βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και νηπιαγωγείου και δημοτικού που περιλαμβάνει χαρούμενα παιχνίδια, κουΐζ, κρυπτόλεξα, γρίφους, αινίγματα, λαβύρινθους, ζωγραφιές, ανάλογα με την ηλικία, αλλά και τη σχολική ύλη ανά τάξη, συνοψίζοντας έτσι ένα φανταστικό σύνολο γνώσης με απίθανη εικονογράφηση και απαντήσεις στο τέλος του βιβλίου. Έτσι, το παιδί αξιοποιεί ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του, κατακτούν νέες γνώσεις, προβάλλουν οξυδέρκεια και φαντασία, εξασκούν παρατηρητικότητα και διατυπώνουν απορίες και συμπεράσματα.
Εκδόσεις Σαββάλας
Κόστος: 8,91 ευρώ
Ηλικίες: 4 – 11 ετών

6. Γράμματα στην άμμο, Αγγελοπούλου Μαρία, Φιλιππούση Φραγκίσκα, Χριστοδουλάκη Ιωάννα

Γράμματα στην άμμο

Photo: enastron.com.gr

Το σχολείο είναι χαρά και η μάθηση μπορεί να γίνει ένα ευχάριστο παιχνίδι. Έτσι, δημιουργήθηκε μια σειρά βιβλίων για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού που θέλουν μια ενδιαφέρουσα μαθησιακή εμπειρία και μπορούν να αξιοποιήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους, στις διακοπές του καλοκαιριού. Απευθύνεται σε παιδιά που έχουν τελειώσει τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και έχουν την ανάγκη να θυμηθούν, επαναλάβουν, κάνουν εξάσκηση σε περασμένη ύλη, αλλά και να προετοιμαστούν καλύτερα στις ενότητες που περιλαμβάνονται στις επόμενες τάξεις του σχολείου. Με όμορφη εικονογράφηση και με διασκεδαστικές ενότητες που ενισχύουν την παρατηρητικότητα, τη μάθηση, αλλά και την αφομοίωση.
Εκδόσεις Έναστρον
Κόστος: 6,00 ευρώ
Ηλικίες: 6 – 9 ετών

7. Το καλοκαίρι της χαράς, Χριστόγερου Κατερίνα

Το καλοκαίρι της Χαράς, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Photo: metaixmio

Ένα ευχάριστο καλοκαιρινό βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για κατασκευές. Ταυτόχρονα βοηθάει το παιδί στην ομαλή μετάβασή του από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Παρέα με τη Χαρά τη μαγισσούλα και τον γάτο της τον Χάρη, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:

  • Να παίξουν και να ζωγραφίσουν.
  • Να μάθουν μύθους, ποιήματα, αινίγματα, τραγούδια, συνταγές.
  • Να γνωρίσουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη και τους αριθμούς.
  • Να πειραματιστούν με τη γραφή και την ανάγνωση.
  • Να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη λεπτή κινητικότητα, τη φαντασία τους.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Κόστος: 6,93 ευρώ
Ηλικιες: 4 – 6 ετών

http://citykidsguide.com