Δοκιμάζοντας, ωστόσο, την παρακάτω συνταγή, αντικαθιστώντας τις βλαβερές προσθήκες, με ταχίνι και χαλβά, θα αναθεωρήσεις όσα σκεφτόσουν για το αγαπημένο σου γλυκό. Α και μην ξεχνάς η εκδοχή αυτή των brownies είναι gluten free, vegan αλλά και κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας.
Για 12 brownies θα χρειαστείς:
Υλικά:
2 αυγά chia (2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia + 5 κουταλιές της σούπας νερό)
½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
⅓ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
⅓ φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι χαλβάς
Εκτέλεση:
Για να φτιάξεις τα αυγά chia, ανακάτεψε το νερό με τους σπόρους και δημιούργησε 2 μπαλάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύομαι το ταχίνι, την ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου. Έπειτα πρόσθεσε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Μέσα στο πηχτό μείγμα πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και προσπάθησε να το απλώσεις ομοιόμορφα στην φόρμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλβά και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα πόσο μαλακά θέλουμε να είναι. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε 12 κομμάτια.