Τα ζυμαρικά είναι ένα υλικό που μας δίνει μεγάλη ευχέρεια στη μαγειρική καθότι συνδυάζεται με πολλές γεύσεις, μαγειρεύται είτε στο φούρνο είτε στην κατσαρόλα και η παρασκευή του δεν μάς τρώει πολύ χρόνο.
Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε τα τορτελίνια. Στο εμπόριο θα τα βρείτε είτε με κάποια γέμιση (τυρί ή σπανάκι) αλλά και σκέτα. Τα παιδιά τα προτιμούν για τη νοστιµιά και την παιχνιδιάρικη εµφάνισή τους. Εμείς σήμερα θα τα παρουσιάσουμε σε μια πιο χειμωνιάτικη εκδοχή τους που είναι ιδανική για τις ημέρες που έξω κάνει κρύο.
Το μαγειρεμένο σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στο «ξεκλείδωμα» αυτής της αναστολής στην απορρόφηση του σιδήρου, άρα έτσι αυξάνεται η βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου. Με λίγα λόγια το μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει περισσότερο διαθέσιμο σίδηρο για το σώμα μας!
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα τορτελίνια
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
1 ½ φλ. χυμό ντομάτας
1 μεγάλη δέσμη σπανάκι
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βάζουμε λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, το ζωμό και βράζουμε τα τορτελίνια. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε πολύ λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το σπανάκι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να ψηθεί. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και ξανακλείνουμε.Αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.