LIFE & STYLE

Εύκολη συνταγή για κορμό μωσαϊκό

Υλικά

  • 250 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 320 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 αυγά
  • 80 γραμ. καβουρνισμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 320 γραμ. μπισκότα μιράντα
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη τμηματικά.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  3. Ρίχνουμε το κακάο και το κονιάκ.
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
  5. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
  7. Τέλος, σε ένα μπολ προσθέτουμε στο μείγμα μας, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα αμύγδαλα, τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
  8. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό.
  9. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

http://citykidsguide.com