Τα παιδιά τρώνε με ευχαρίστηση το κοτόπουλο και οι μαμάδες σκαρφίζονται διάφορες γαρνιτούρες και συνοδευτικά ούτως ώστε τα παιδιά να μην φάνε μόνο το κρέας αλλά να δοκιμάσουν και κάποιο λαχανικό ή όσπριο. Αν έχετε βαρεθεί τις πατάτες και ψάχνετε μια πιο παιχνιδιάρικη γεύση δεν έχετε παρά να καταφύγετε στα κολοκυθάκια. Εμείς αρκετά συχνά τα σερβίρουμε ανάμεικτα με τις πατάτες και δεν μένει ούτε μια μπουκιά στο πιάτο των παιδιών.
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.500 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτια
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. ελαιόλαδο
½ -3/4 φλ. χυµό λεµονιού
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε αν θέλουμε την πέτσα και το στεγνώνουμε καλά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά το λευκό και το πράσινο μέρος. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, βγάζουμε το πράσινο φύτρο αν έχουν και τα κόβουμε σε οριζόντιες φετούλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 4 –5 λεπτά. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα σε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα προσθέτουμε στο φαγητό, αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια να μαγειρευτούν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Ρίχνουμε το χυµό του λεµονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.