Αυτή την εποχή τα φρούτα είναι στα καλύτερα τους και με τη ζέστη ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε καλύτερα μικροί και μεγάλοι!
YOGURTCAKE (ΚΑΤΑ ΤΟ CHEESECAKE)
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουτ. ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
1 κουτ. Σούπας μέλι
ξύσμα λεμονιού
φρούτα εποχής (ψιλοκομμένος ανανάς,
φράουλες και ό,τι άλλο φρούτο επιλογής σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατάψυξη το γιαούρτι και το ζαχαρούχο για 15 λεπτά και ύστερα τα χτυπάμε με αυγοδάρτη ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το μέλι.
Σε ταψί ή σε ατομικά ποτηράκια στρώνουνε εναλλάξ τριμμένο μπισκότο, κρέμα και φρούτα.
Στολίζουμε την επιφάνεια με φρούτα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.
Ελαφρύ, δροσερό, πεντανόστιμο και πανεύκολο.