LIFE & STYLE

Μηλόπιτα με ροδάκινο

Η μηλόπιτα είναι ένα από τα ωραιότερα γλυκά των παιδικών μου χρόνων και την αδυναμία μου αυτή την έχω μεταφέρει και στα παιδιά. Μου αρέσει να μπαίνουμε μαζί στην κουζίνα και να φτιάχνουμε νόστιμες και γευστικές. Σήμερα λοιπόν θα πειραματιστούμε με την κλασική αυτή μαμαδίστικη συνταγή και λόγω εποχής θα την εμπλουτίσουμε και με ζουμερά ροδάκινα.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
6-8 μήλα κόκκινα ή πράσινα
1 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα κομμένα σε κύβους,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.

Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε

http://infokids.gr