Σήμερα αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας οπότε και εμείς σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε μια light και θρεπτική σαλάτα. Η χωριάτικη σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας “παντρεύεται” ιδανικά με το κριθαράκι!
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ:
5 φλιτζάνια βρασμένο κριθαράκι
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα αγγούρια, χωρίς σπόρους
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα δοχείο ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, την μουστάρδα, το μέλι, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ασφαλίστε το καπάκι του δοχείου σφιχτά και ανακινείστε ζωηρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι ή ότι χρειάζεται.
Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κριθαράκι, το αγγούρι, τα ντοματίνια, την φέτα, τα κρεμμύδια και τον φρέσκο βασιλικό. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω σε ψιλόβροχο το dressing. Δοκιμάζουμε την σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. Σερβίρουμε αμέσως.