Το παγωτό μηχανής το έχουμε συνδυάσει στη μνήμη μας με τις καλοκαιρινές βόλτες, όταν ήμασταν ακόμη παιδιά και ζητούσαμε να μας βάλει ο ζαχαροπλάστης διπλή ροζέτα, μισή βανίλια, μισή σοκολάτα στο χωνάκι.
Το ίδιο παγωτό ζητούν και τα παιδιά κάποιες φορές, γι’ αυτό αντί να ψάχνετε από δω και από εκεί για κάποιο κατάστημα με παγωτομηχανή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μαλακό παγωτό και μάλιστα στο σπίτι.
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
- 700 γραμ. κρέμα γάλακτος (3 κούπες)
- 400 γραμ. ζάχαρη (2 κούπες)
- 2 κ.τ.γ υγρή βανίλια
- 3/4 κ.τ.γ αλάτι (μην παραλείψετε το αλάτι, κόβει τη γλυκύτητα του παγωτού)
Όταν φτιάξετε το μείγμα μοιράστε το σε δύο μπολ και προσθέστε στο ένα 40 γραμ. (1/3 cup) άγλυκο κακάο.
Για να το σερβίρετε θα χρειαστείτε τραγανά χωνάκια παγωτού και σακούλες κορνέ ζαχαροπλαστικής.