– Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Υλικά για τα μπισκοτοκεϊκάκια:
210 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ.αλάτι
1 βανίλια
1 αβγό μεγάλο
60 ml καφέ δυνατό
120 ml ξινόγαλα
170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίστε τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα υγρά υλικά: το αβγό, τον καφέ, το ξινόγαλα, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε το να αφρατέψει. Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε εναλλάξ τα υγρά και τα στερεά υλικά στον κάδο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχετε μια μαλακή ζύμη. Βάλτε την ζύμη σε κορνέ ζαχ/κής και σχηματίστε κυκλάκια των 5 εκ. περίπου σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα από τα μπισκότα γιατί θα απλωθούν κατά το ψήσιμο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 9 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Υλικά για την βουτυρόκρεμα:
340 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
680 γρ άχνη ζάχαρη
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γάλα
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε το να αφρατέψει. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά ενώ χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ ζαχ/κής.
Πάρτε ένα μπισκότο, αναποδογυρίστε το και γεμίστε το με βουτυρόκρεμα. Βρείτε ένα ίδιου μεγέθους μπισκότο και πιέστε τα ελαφρά να γίνουν σαν σάντουιτς. Συνεχίστε τη διαδικασία για όλα τα μπισκότα. Τα γεμιστά Μπισκοτοκεϊκάκια σας με αφράτη βουτυρόκρεμα είναι έτοιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Δόση-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΠΗΓΗ:xrysessyntages.gr