Υλικά
- 4 πιπεριές κόκκινες χωρίς σπόρους, κομμένες στη μέση
- 8 ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα harissa (έτοιμη από βάζο)
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- λεπτές φέτες παρμεζάνας, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Στρώνετε τις πιπεριές σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ντομάτες σε ένα δεύτερο ταψί με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω. Αλείφετε τις πιπεριές και τις ντομάτες με λίγο λάδι και ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα στις πιπεριές και να μαλακώσει στις ντομάτες.
Βάζετε τις πιπεριές σε πλαστική σακούλα, τη δένετε, τις αφήνετε μέσα για 5-6 λεπτά και κατόπιν τις ξεφλουδίζετε. Ρίχνετε τη σάρκα τους στο μπλέντερ, προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο από το ζωμό των λαχανικών και τη harissa και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Ζεσταίνετε καλά το μίγμα σε κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Πασπαλίζετε με το βασιλικό και μπόλικο αλατοπίπερο και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά μπολ. Συνοδεύετε με ζεστό ψωμί και φετούλες παρμεζάνας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb