Τα υλικά μας για 12-15 τεμάχια
- 100γρ.ταχίνι
- 120γρ.βρώμη (αν έχετε χοντρές νιφάδες, μπορείτε να τις περάσετε από το μίξερ πρώτα)
- 120γρ.μέλι
- 60γρ.κουβερτούρα
- Προαιρετικά: ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι / ξηροί καρποί / σταφίδες
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με ένα πιρούνι. Λόγω του μελιού, το μείγμα οριακά κολλάει στα χέρια.
- Μπορούμε να αλείψουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας, καθώς θα φτιάχνουμε μπαλίτσες μικρές.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς, να μοιάζουν με μικρά μπισκοτάκια.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 11 λεπτά αυστηρά. Όπως όλα τα μπισκότα όταν τα βγάζουμε από το φούρνο πρέπει να έχουν μαλακή υφή, σαν να μην είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν για 10 λεπτά και είναι έτοιμα να καταναλωθούν.
Tip: Επειδή είναι νόστιμα και ταυτόχρονα πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, βιταμίνες συμπλέγματος Β, δεν ξεχνάμε το μέτρο. 3 μπισκότα μπορούν να αποτελέσουν το πρωινό ενός ενήλικα, αντίστοιχα 1-2, ανάλογα με την ηλικία, είναι αρκετά για τα μικρά μας.
Αναδημοσίευση από nutrischool.gr