Πολύ καιρό ήθελα να φτιάξω αυτό το φαγητό και όλο κάτι τύχαινε και έφτιαχνα το μοσχάρι αλλιώς. Πήρα λοιπόν απόφαση να το φτιάξω για να μην μου πέσει το μωρό 😂😂.
Φοβερό λαδερό φαγάκι που δεν μας δυσκολεύει καθόλου γιατί μετά έχουμε να πλύνουμε μόνο τη χύτρα.
Μπορείτε να βάλετε μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Αυτοσχεδιάστε!!!!!
Ο χυμός πορτοκαλιού δίνει στα κοκκινιστά απίστευτη γλύκα 🤤.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια μέτρια
-
10-12 κολοκυθάκια σε μεγάλα κομμάτια
-
1 φλ.τσαγιού χυμό ντομάτας
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κγ ρίγανη
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
1 κγ βασιλικός τριμμένος
-
Ελαιόλαδο
-
Χυμό από 1 πορτοκάλι 🍊
Εκτέλεση
-
Βάζουμε το μοσχάρι στη χύτρα να σωταριστεί (δεν βάζω λάδι) με το σκόρδο.
-
Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και ξαφρίζουμε.
-
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε να βράσει για 45′ (τόσο θέλει στη χύτρα μου). Αφού σβήσουμε τη χύτρα περιμένουμε να πέσει η βαλβίδα και ανοίγουμε προσεκτικά.
-
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 15-20′.
-
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σβήνουμε.