Ας το παραδεχτούμε, καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί και είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε απλώς και μόνο για να κρατήσουμε τη σιλουέτα μας ανεπηρέαστη. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να απολαύσουμε το παγωτάκι μας χωρίς να μπουκώσουμε με περιττές θερμίδες. Ένας από αυτούς είναι να φτιάξουμε το δικό μας απλό, πεντανόστιμο και light παγωτό με πρωταγωνιστή το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι.
- 3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2%
Βήμα 1ο
Σε ένα δίσκο ή ταψάκι, απλώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα κυβάκια καρπουζιού το ένα δίπλα στο άλλο. Κατόπιν, τα βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Βήμα 2ο
Στο μούλτι, ρίχνουμε πρώτα το μισό καρπούζι και χτυπάμε δυνατά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο καρπούζι και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, σαν παγωτό.
Σερβίρουμε αμέσως ή το αφήνουμε πρώτα 2-3 ώρες στην κατάψυξη για να δέσει καλύτερα.
Καλή επιτυχία!