4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/4 κούπα ελαιόλαδο
4-6 σκελίδες σκόρδο (θα τις ψήσετε στο φούρνο και θα τις λιώσετε)
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
200γρ. φέτα
πιπέρι καγιέν, αλάτι, μαύρο πιπέρι
μαϊντανό για γαρνιτούρα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
1/2 κούπα μαγιονέζα με ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρζα ντιζόν
4-6 σκελίδες σκόρδο (ψημένες στο φούρνο)
1 πρέζα σαφράν
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς, ανακατεύετε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τις απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε για 15-20 λεπτά, τις γυρνάτε, μειώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σως. Τόσο απλό! Όταν είναι έτοιμες τις ανακατεύετε με το βασιλικό, τον μαϊντανό και τη φέτα και τις σερβίρετε με τη σως.