370 ml γάλα εβαπορέ light, αραιωμένο με μισό ποτήρι νερό
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
Ξύσμα φλούδας από 2 λεμόνια
Φλούδες από 3 λεμόνια, κομμένες μεγάλες φέτες, ώστε να αφαιρεθούν εύκολα
2 φιαλίδια βανίλια σκόνη
150 γρ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση
Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα με ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε με μίξερ.
Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε το το μίξερ σε αργό ρυθμό. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού.
Το βάζουμε στη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το μείγμα, μέχρι να πάρει μια βράση.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι.
Βγάζουμε με προσοχή τις φλούδες λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και χρησιμοποιούμε πινέλο για να αλείψουμε λίγο το ταψί.
Βάζουμε τα 4 φύλλα κρούστας κάτω στο ταψί, αφού τα αλείψουμε ένα – ένα με βούτυρο.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε 6 – 7 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας.
Χαράζουμε τα πάνω φύλλα πριν τα βάλουμε στο ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 170 – 180°C για 45 – 50 λεπτά.
Όταν ψηθεί και αφού κρυώσει, ρίχνουμε την κανέλλα και τη ζάχαρη άχνη από πάνω, κοσκινίζοντας με σίτα.