ΥΓΕΙΑ

Φθινοπωρινή ομορφιά: πώς θα ανανεώσετε την επιδερμίδα σας

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να ακολουθήσουμε μία ρουτίνα περιποίησης που θα επαναφέρει την υγεία και τη λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου μας.

Νέες λεπτές ρυτίδες, πιο έντονες πανάδες, αφυδατωμένη και θαμπή επιδερμίδα, τραχιά υφή, περισσότερα μαύρα στίγματα, είναι μερικά από τα σημάδια που αφήνει το καλοκαίρι στο πρόσωπό μας. Τώρα μπορούμε πλέον να εντάξουμε στην περιποίησή μας τα οξέα φρούτων και ένα εντατικό πρόγραμμα ενυδάτωσης / αντιγήρανσης, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Περιποίηση στο σπίτι

  • Ένα απολεπιστικό προϊόν καθαρισµού µε ή χωρίς κόκκους, ανάλογα µε τις ανάγκες του δέρµατός σας, είναι απαραίτητο για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να δώσει νέα λάμψη στην επιδερμίδα. Αποφεύγουμε πάντα την περιοχή των ματιών. Επίσης, δεν συστήνεται στα πολύ ευαίσθητα δέρματα. Η διαδικασία της απολέπισης κάνει την ενυδατική κρέµα να διεισδύσει και να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρµα, χαρίζοντας καλύτερα αποτελέσματα.
  • Για να αντιμετωπίσουμε τις λεπτές ρυτίδες, ακολουθούμε μια στοχευμένη αγωγή. Επιλέγουμε ένα εξειδικευμένο ορό και μία αντιγηραντική κρέμα, με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ (για την ανάκτηση της ελαστικότητας, απαλότητα και λείανση των λεπτών γραμμών), ρετινόλη (για ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου και ανάκτηση πυκνότητας της επιδερμίδας). Αρχικά εφαρμόζουμε τον ορό σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, σε πρόσωπο και λαιμό, επιμένοντας στις ρυτίδες. Μετά από 2’-3’ απλώνουμε την αντιρυτιδική κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πρωί και βράδυ.
  • Δίνουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης με ένα μασάζ προσώπου. Χρησιμοποιούμε το έλαιο της επιλογής μας (αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο κ.α.) και το εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας κάνοντας αργές κυκλικές κινήσεις. Έτσι ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος δίνοντας έξτρα λάμψη.

Φθινοπωρινή ομορφιά: πώς θα ανανεώσετε την επιδερμίδα σας Περιποίηση στους ειδικούς

  • Ένας βαθύς καθαρισµός κάνει αυτό που λέει: καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και το απαλλάσσει από τα μαύρα στίγματα, βοηθώντας το να αναπνεύσει και να λειτουργεί σωστά. Ταυτόχρονα, επιτρέπει τη μέγιστη δράση των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζονται.
  • Το πίλινγκ με ΑΗΑ (οξέα φρούτων) είναι αυτό που χρειάζεστε για να γίνει η επιδερμίδα πιο λεία, ομοιόμορφη και λαμπερή, αφού βελτιώνει τις καφέ κηλίδες και τις λεπτές γραμμές που οφείλονται στη φωτογήρανση. Είναι μία διαδικασία που επιτρέπεται αυτή την εποχή, καθώς ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός και η έκθεσή μας σε αυτόν περιορισμένη. Ωστόσο, η χρήση αντηλιακού με υψηλό SPF είναι απαραίτητη στη συνέχεια, αφού η νέα στιβάδα της επιδερμίδας που έρχεται στην επιφάνεια είναι πιο ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις καφέ κηλίδες, ενδείκνυται η εφαρμογή χημικού πίλινγκ σε συνδυασμό με λευκαντικές κρέμες. Ο δερματολόγος σας θα σας κατευθύνει για την επιλογή που ταιριάζει στις ανάγκες σας, με πιο δημοφιλή τη χρήση laser.

Tips

  • Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει να είναι το δέρμα εντελώς στεγνό πριν τη χρήση ενυδατικής κρέμας, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
  • Οι μάσκες ομορφιάς που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι, προσφέρουν έξτρα αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.
  • Δεν ξεχνάμε να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από την ηλιακή ακτινοβολία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

http://citykidsguide.com