OLD HELLO 2

5 καλοί λόγοι για να στολίσουμε από τώρα για τα Χριστούγεννα

5 καλοί λόγοι για να στολίσουμε από τώρα για τα Χριστούγεννα

Μπορεί να είναι ακόμα Νοέμβρης, αλλά τα Χριστούγεννα δεν είναι και τόσο μακριά όσο νομίζουμε. Άλλωστε, τα εποχικά καταστήματα δίνουν ήδη τον Χριστουγεννιάτικο τόνο και δεν αργεί η μέρα που όλη η αγορά θα έχει φορέσει για τα καλά τα γιορτινά της. Γιατί, λοιπόν, να μην τα φορέσουμε κι εμείς, στολίζοντας το σπίτι μας από τώρα, ώστε να χαρούμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα όσο γίνεται περισσότερο, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας που πετάνε τη σκούφια τους για τέτοια πράγματα.

Μπορεί να νιώθετε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για στολισμούς ή να αντιδράτε στην πίεση που θεωρείτε ότι ασκείται στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης των γιορτών, μα η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι λάθος στιγμή για λίγη γιορτινή διάθεση. Αν θέλετε, δείτε το και πρακτικά. Πόσο ευχάριστο είναι να στολίζετε και να ξεστολίζετε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών; Ενώ στολίζοντας τώρα, θα περάσει πάνω από μήνας πριν έρθει η στιγμή να τα μαζέψετε.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι όλα γίνονται για τα παιδιά μας που, αν μη τι άλλο, θα το καταχαρούν και θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Περιμένουν, ούτως ή άλλως, πώς και πώς τα Χριστούγεννα. Φανταστείτε, λοιπόν, να τους ανακοινώσετε ότι φέτος θα Χριστούγεννα θα έρθουν στο σπίτι σας πιο νωρίς. Και να μετατρέψετε τη διαδικασία του στολισμού σε μια μικρή οικογενειακή γιορτή.

Έχετε χρόνο να ψωνίσετε καινούργια στολίδια

Αν ξεκινήσετε τις γιορτές σας από νωρίς, έχετε και όλον τον χρόνο στη διάθεσή σας να ψωνίσετε μοναδικά και πρωτότυπα στολίδια για να μην ξανακρεμάσετε τις ίδιες βαρετές κόκκινες και ασημί μπάλες με τα στρας που κρεμάτε κάθε χρόνο. Ειδικά αν θέλετε να κάνετε αυτήν την ημέρα ξεχωριστή για τα παιδιά, θα πρέπει να κάνετε το δέντρο τους (γιατί δικό τους είναι) πολύ πιο ενδιαφέρον και φαντασμαγορικό για εκείνα.

Ή να φτιάξετε δικά σας

Μια, όμως, και έχετε τόσο χρόνο μέχρι τις γιορτές, γιατί να μην περάσετε λίγο περισσότερο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά, φτιάχνοντας τα δικά σας στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπάρχουν άπειρες ιδέες στο διαδίκτυο για τέτοιου είδους εύκολες, γρήγορες και ευφάνταστες χειροτεχνίες για κάθε ηλικία. Τα μικρά σας θα λατρέψουν την εμπειρία και εσείς θα νιώσετε πως τους έχετε χαρίσει κάτι αληθινά αξέχαστο.

Το συστήνουν και οι ειδικοί

Ο στολισμός των Χριστουγέννων είνα ικάτι παραπάνω από μια ευχάριστη αγγαρεία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Είναι μια ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τα παιδικά μας χρόνια και να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο σε μια περίοδο της ζωής μας που ήμασταν πιο ανέμελοι. Έτσι, καταπολεμούμε εν μέρει το άγχος μας και ταυτόχρονα, απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τον στολισμό του δέντρου με τα παιδιά.

http://mama365.gr