Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γίνονται; Δεν γίνονται! Και όλη η οικογένεια λατρεύει αυτό το μοσχομυρωδάτο, «χιονισμένο» γλυκό, που μαζί με τα μελομακάρονα στολίζουν κάθε γιορτινό σπίτι.
Ο αγαπημένος και δημιουργικά ανήσυχος σεφ Αντώνης Φώσκολος προτείνει τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές, τις οποίες ανεβάζει σε βίντεο στο κανάλι του στο youtube “COOKING ACT”.
Εύκολα και γρήγορα η χριστουγεννιάτικη μας συνταγή θα είναι ένας φανταστικός τρόπος να χαρούν και τα παιδιά στην κουζίνα, ετοιμάζοντας τα γλυκά των γιορτών!
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 25-30 ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ)
• 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 130γρ. άχνη ζάχαρη
• Χυμό από 1 λεμόνι
• ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 150γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
• Ανθόνερο
• Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bήμα 1ο
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν όψη σαντιγί.
Βήμα 2ο
Μεταφέρουμε το χτυπημένο βούτυρο με την άχνη σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικα σταδιακά ξεκινώντας από το αλεύρι. Πλάθουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC, στον αέρα για 20 λεπτά.
Βήμα 4ο
Αφού ξεφουρνίσουμε τους κουραμπιέδες μας, τους αφήνουμε να κρυώσουν.Μόλις κρυώσουν ψεκάζουμε με αθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.
Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι!!!
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή: