Σας περίσσεψε βασιλόπιτα; Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε και να την μεταμορφώσετε σε γευστικά σοκολατένια τρουφάκια!
Μια έξυπνη ιδέα για να μην πετάξουμε το γλυκάκι της Πρωτοχρονιάς!
Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. βασιλόπιτα σε τρίμματα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
130 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Καρύδι ψιλοκομμένο στο multi
Άχνη ζάχαρη
Τρούφα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει λεία η σοκολάτα.
Περιχύνουμε τα τρίμματα της βασιλόπιτας με τη σοκολάτα και προσθέτουμε και το κονιάκ.
Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι, θα πλάθεται πιο εύκολα και δεν θα κολλάει στα χέρια.
Κατόπιν, πλάθουμε σε μπαλάκια, και τα περνάμε είτε από το τριμμένο καρύδι, είτε ζάχαρη άχνη, τρούφα, κακάο, ινδοκάρυδο ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.