ΘΕΑΤΡΟ

«Ο μαγικός κύκλος ή Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια» στο θέατρο Πόρτα

Το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο έργο του Θωμά Μοσχόπουλου με τίτλο «Ο μαγικός κύκλος ή Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια», παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα, για παιδιά από 5 έως 105 χρονών!

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη φρέσκιες ιδέες και δημιουργική φαντασία, μία ιστορία για τα θαύματα για τα οποία είναι ικανοί οι άνθρωποι, για ανθρώπινες αξίες και άξιους ανθρώπους (αλλά και για μερικούς ανάξιους). Για ανθρώπους που διαρκώς αλλάζουν, αλλά κατά βάθος μένουν πάντα ίδιοι και που δεν σταματούν να ψάχνουν… Που θα βρουν μια καλύτερη ζωή ή έστω την ωραιότερη ιστορία του κόσμου, που θα μιλάει για την καθόλου εύκολη αλλά υπέροχη ζωή τους!

Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά κι έναν καιρό (ή μήπως χθες το βράδυ;) σ’ έναν τόπο έρημο σκοτεινό και άδειο (ή μήπως σε μια άδεια σκηνή θεάτρου) φτάνουν επτά άνθρωποι ταλαίπωροι, κυνηγημένοι, σκονισμένοι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και πολύ φοβισμένοι. Από τα ρούχα που φορούν – παρότι τώρα σέρνονται κουρελιασμένα, λίγο αταίριαστα πάνω τους- μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς πως πρέπει κάποτε να έζησαν μεγάλες δόξες. Μάλλον πρόκειται για παλιούς βασιλιάδες, πριγκίπισσες, γενναίους ιππότες, σοφούς μάγους και πλούσιες αρχόντισσες που τους έπληξε μια μεγάλη συμφορά ή μια ξαφνική καταστροφή (ή μήπως είναι απλώς ένας θίασος άνεργων περιπλανώμενων θεατρίνων που ψάχνει που να στήσει την παράστασή του; ). Ψάχνουν πάντως. Ψάχνουν να σωθούν; να κρυφτούν; να ξεχάσουν χωρίς να ξεχαστούν;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου-Αυγουστίνος Κούμουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας  Φωτισμοί: Νίκος Bλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης
Παίζουν: Ελένη Δαφνή, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Μαρία Μοσχούρη, Άλκης Μπακογιάννης, Γιώργος Μπουφίδης, Παύλος Παυλίδης, Πολύκαρπος Φιλιππίδης.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου
Θέατρο Πόρτα
Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα
Τηλ.: 210 7711333
Τιμή εισιτήριου: Από 7,5€

http://citykidsguide.com