Μία εύκολη συνταγή που μπορείς να την φας είτε για κυρίως γεύμα είτε για ελαφρύ βραδινό.
Υλικά
- 1 ½ κιλό κολοκυθάκια πράσινα
- 300-400 γρ φέτα (χαμηλών λιπαρών)
- 100 γρ τριμμένο ρεγκάτο ή κάποιο κίτρινο light
- ~20 φυλλαράκια δυόσμο
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
- Αναποφλοίωτο σουσάμι
- 3 κουταλιές της σούπας πίτυρο βρώμης
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε με λίγο αλάτι να στραγγίξουν, πιέζοντας και με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά
- Ανακατευούμε με τα κολοκυθάκια την φέτα, θρυμματίζοντάς την, προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα ένα, το δύοσμο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το κίτρινο τυρί και τον τραχανά
- Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το πίτυρο βρώμης
- Απλώνουμε το μίγμα μας στο ταψί, πασπαλίζουμε με το αναποφλοίωτο σουσάμι και ψήνουμε για 75 λεπτά στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο
- Τα τελευταία 10 λεπτά το βάζουμε στον αέρα
- http://citykidsguide.com