OLD HELLO, OLD HELLO 2

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό

 Εσύ ποιον κωδικό θα βάλεις για να πας;

Ποιος είπε ότι τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι μίζερα; Όχι, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Τουλάχιστον, εμείς οι γονείς, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τα παιδιά μας, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να περάσουν ευχάριστα και διασκεδαστικά αυτά τα τόσο ιδιαίτερα Χριστούγεννα. Με την ευχή να είναι και τα… μοναδικά…

Πού; Μα στο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό, που θα βρίσκεται για το διάστημα των εορτών στην ιστοσελίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Σχετικά άρθρα: Ο Φώτης Σπύρος μιλά στο Infokids.gr και προσκαλεί τα παιδιά στο “Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό” για ατελείωτη διασκέδαση

Aυτά τα Χριστούγεννα της πανδημίας το προσφέρει ως δώρο ο δήμος στους δημότες του. Τα παιδιά της περιοχής θα ζήσουν μία υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία, με έναν κωδικό εντελώς δωρεάν.

Με ξεναγό έναν εξωγήινο

Ξεναγός σε αυτήν τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα θα είναι ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι, όλο ερωτήσεις και απορίες, που φτάνει στον πλανήτη Γη. Το όνομα του «Ε;ΤΙ;». Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ», με αποστολή υψίστης σημασίας, να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στη Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει τη βοήθεια παιδιών και καλικάντζαρων. Εκείνα, με σύμμαχο τη φαντασία τους και τη σύγχρονη τεχνολογία, θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν, όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη και να κάνεις μία ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι.

Ο μικρός εξωγήινος θα μάθει, ακόμη, τα παλιά παιχνίδια που έπαιζαν στη Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τα παιδιά θα μπορούν επικοινωνήσουν -μέσω SMS- με τον Άγιο Βασίλη, τα Στρουμφάκια και τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; ρωτώντας τους ό,τι θέλουν! Αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό φίλο, που θα τους μείνει αξέχαστος.

Ανοίγει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.

Για τη λήψη του κωδικού μπορείτε να στείλετε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στη διεύθυνση: [email protected] ή στην σελίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στο facebook: https://www.facebook.com/dhmosktzoumerkwn/

Θα εκπέμπει καθημερινά από το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου και για 16 ώρες την ημέρα. Οι 6 ώρες από αυτές θα είναι live (16:00 έως 22:00) και αυτές τις έξι ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

ΠΗΓΗ:infokids.gr