ΣΧΟΛΕΙΟ

Άνοιγμα σχολείων – Κεραμέως: Περισσότερα τεστ και μάσκες – Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για μαθητές

Άνοιγμα σχολείων - Κεραμέως: Περισσότερα τεστ και μάσκες - Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για μαθητές

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λίγα εικοσιτετράωρα πριν η Επιτροπή των Ειδικών εισηγηθεί τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε η Ν. Κεραμέως, η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Περισσότερα τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής

“Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής“, σημείωσε η κ. Κεραμέως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3.

Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Τι θα γίνει αν υπάρξει θετικό κρούσμα σε μια τάξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που μελετάται είναι αν υπάρξει θετικό κρούσμα, να υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ οι μαθητές του τμήματος και να αποφασίζεται το κλείσιμό του μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό οι μισοί από τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές δικαιούνται δύο self test την εβδομάδα. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test).

http://themamagers.gr