LIFE & STYLE

Απλές και εύκολες καλοκαιρινές, δροσερές σαλάτες με φρούτα εποχής

Σαλάτα με πεπόνι και σταφύλι

Υλικά (2 μερίδες)

  • ½ μέτριο πεπόνι
  • 1 τσαμπί σταφύλι, χωρισμένο στις ρώγες του χωρίς κουκούτσια
  • 2-3 βιολογικά αγγουράκια
  • 50γρ. γλυκιά γραβιέρα
  • 1 πορτοκάλι στυμμένο
  • 1 κουταλιά οξύμελο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση
Πλένετε καλά το σταφύλι, κόβετε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια, τα αγγουράκια σε λεπτές ροδέλες, τη γραβιέρα σε κύβους ή φλοίδες και αναμειγνύετε. Περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, το οξύμελο και το ελαιόλαδο. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε για 3-4’ το σουσάμι, ανακατεύοντας συνεχώς. Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το σουσάμι και είναι έτοιμη!

Απλές και εύκολες καλοκαιρινές, δροσερές σαλάτες με φρούτα εποχής

Σαλάτα με καρπούζι και τυρί

Υλικά (2 μερίδες)

  • 500γρ. καρπούζι
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 100γρ. ανθότυρο ή φέτα
  • 3-4 παξιμαδάκια Κυθήρων ολικής άλεσης
  • 1 κουταλιά μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3-4 φύλλα δυόσμου
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια, τα οποία βάζετε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι για 2’-3’ από κάθε πλευρά, ώστε να καραμελώσει η επιφάνειά τους. Ετοιμάζετε το dressing ανακατεύοντας καλά το μέλι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβετε τη σαλάτα με το χέρι, προσθέτετε το καρπούζι και περιχύνετε με το dressing. Τρίβετε το τυρί, κόβετε τα φύλλα δυόσμου με το χέρι, τα ρίχνετε από πάνω και προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με 3-4 σπασμένα παξιμαδάκια Κυθήρων.

Σαλάτα με σύκα, κουκουνάρι και προσούτο

Υλικά (2 μερίδες)

  • 6 μεγάλα σύκα
  • 60γρ. προσούτο
  • 50γρ. γραβιέρα
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο σγουρό μαρούλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση
Κόβετε το μαρούλι και τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια, τα σύκα στα τέσσερα, τη γραβιέρα σε κύβους και το προσούτο σε φέτες. Τα προσθέτετε στη σαλάτα. Σε ένα φλιτζάνι αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και το μέλι και περιχύνετε τη σαλάτα. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε δύο σταγόνες ελαιόλαδο και καβουρδίζετε για 3’-4’ το κουκουνάρι. Όταν πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα το προσθέτετε στη σαλάτα και σερβίρετε.

http://citykidsguide.com