LIFE & STYLE

Αρνάκι κατσαρόλας με λαχανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά και τα κρύα μας ανοίγουν την όρεξη για φαγητά που σκοπό έχουν να μας γεμίσουν ενέργεια και να ζεστάνουν το κοκκαλάκι μας. Τι καλύτερο, λοιόν, από ένα ρουστίκ ψητό κατσαρόλας με ένα κρέας που έχει την τιμητική του στα πιο κρύα μέρη της χώρας μας. Φτιάχνουμε αρνάκι κατσαρόλας, λοιπόν, με λαχανικά όλων των ειδών, για να το απολαύσουμε κάποιο κρύο βράδυ με όλη την οικογένεια.

  • 1,5 κιλό σπάλα αρνίσια σε μικρά κομμάτια, χωρίς τα κόκκαλα και το λίπος
  • 4 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
  • 5 καρότα χοντροκομμένα
  • 250 γραμμάρια κολοκύθα σε κύβους
  • 10-12 μανιτάρια φρέσκα καφέ ολόκληρα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Eλαιόλαδο
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια κρέατος ώστε να ροδίσουν και να θωρακιστούν απ’ έξω. Τα αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ, το θυμάρι και τη δάφνη. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας, τις πατάτες, τα καρότα, την κολοκύθα, τον αρακά, τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε βραστό νερό όσο να σκεπάσει ίσα-ίσα τα υλικά μας και μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα ή λίγο παραπάνω αν δεν έχει δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3ο

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό με συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.

Καλή επιτυχία!