OLD HELLO 2

Athens Science Virtual Festival 2021: Το απόλυτο online event για τους λάτρεις της τεχνολογίας και των επιστημών (27-29/3)

Το Athens Science Festival επιστρέφει δυναμικά από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου  σε «ζωντανή μετάδοση» από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μέσα από συναρπαστικές live ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, celebrity science και πολλές άλλες καινοτόμες ψηφιακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας θα παρουσιάσει τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, της επιστήμης και της καινοτομίας.

Ανακαλύψτε την μαγεία της Επιστήμης

Έλα να πλουτίσεις τις γνώσεις σου, να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου, να γίνεις και εσύ ένας μικρός ερευνητής! Ερευνητές και νέοι επιστήμονες από πανεπιστήμια ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικούς φορείς:

• Θα σε οδηγήσουν στα μονοπάτια της έρευνας,

• Θα σου φανερώσουν τι είναι ο Δούρειος Γρίφος και τι έγινε όταν ο Edison συνάντησε τον Wheatstone στο Μαράσλειο,

• Θα σου δείξουν πώς να Χορέψεις … τα μαθηματικά ,

• Θα συζητήσετε πώς μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να πάρει σημαντική θέση στη ζωή σου,

• Θα μάθεις πώς η Χημεία επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή.

• Θα γνωρίσεις από κοντά τους φετινούς νικητές του διαγωνισμού STEM STARS GREECE 2021;

Διακεκριμένοι επιστήμονες θα θέσουν πρωτότυπα ερωτήματα αναφορικά με την πρόοδο της τεχνολογίας

Επιστήμη και τεχνολογία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την ανθρωπότητα. Ελάτε να βιώσουμε τη μοναδική εμπειρία που θα μας χαρίσει η γνωριμία με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο σε ένα ακόμα συναρπαστικό φεστιβάλ επιστήμης.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μέσα από την ανάλυση των βάσεων της Μηχανικής Μάθησης, θα μας περιγράψει τους λόγους που η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτυγχάνει. Παράλληλα θα μας αποκαλύψει, πώς διάφορες ιδέες από τα μαθηματικά και τις κοινωνικές επιστήμες μπορούν να δώσουν λύσεις σε σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις.

Ο Μανώλης Κέλλης (Καμβυσέλης), καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT, και μέλος του εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και στην πρόοδο της Υπολογιστικής Βιολογίας. Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Σπάζοντας τον κώδικα της ανθρώπινης ασθένειας», ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες σχεδιασμού νέων μεθόδων διάγνωσης για την αντιμετώπιση ανίατων, μέχρι σήμερα, ασθενειών.

Η Μαρίλη Νίκα, AI Product Manager στην Google, και η Ράνια Σβορώνου, Design Director στην IBM, στην ομιλία τους με τίτλο «Η “τέχνη” τού να δημιουργείς φιλικά προς τον χρήστη ψηφιακά προϊόντα» θα μας αποκαλύψουν τις διαδικασίες και τον τρόπο σκέψης πίσω από τη σύλληψη και την υλοποίηση γνωστών ψηφιακών προϊόντων που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά.

Για τη μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, το δίκτυο νέας γενιάς 5G, θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι ομιλητές Άγγελος Αμδίτης, διευθυντής έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, και ο Ιωάννης Τόμκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην ανοιχτή συζήτηση, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δελεβέγκο, θα μάθουμε περισσότερα για τις καινοτόμες εφαρμογές που έρχονται, τις προκλήσεις αλλά και τη νέα πραγματικότητα που υπόσχεται να αλλάξει την καθημερινότητα όλων. Η συζήτηση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της COSMOTE, που έφερε πρώτη στην Ελλάδα δίκτυο 5ης γενιάς.

Τέλος, ο Steve Wolf, επιστήμονας, τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής, θα μας αποκαλύψει πώς χρησιμοποιείται η επιστήμη για τη δημιουργία ακροβατικών και ειδικών εφέ σε ταινίες. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο Hollywood και 28 χρόνια διδασκαλίας STEM μέσω του προγράμματος “Science in the Movies”, ο Wolf σκοπεύει να ενθουσιάσει το κοινό με τους συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται η επιστήμη για να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές οι ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

*Το Athens Science Festival 2021 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo, το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

 Αγόρασε τώρα το εισιτήριό σου με ένα κλικ εδώ

Πληροφορίες:

Πότε: Σάββατο 27 έως Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Συμμετοχή: Εισιτήρια από 5€ & Δωρεάν παράλληλες δράσεις

Εισιτήρια:

Πρωινή (10.00-14.00): 10€
Απογευματινή (16.00-20.00): 10€
Βραδινή (20.30-22.30): 5€
Ημερήσιο εισιτήριο: 15€
Τριήμερο εισιτήριο: 25€

Προπώληση: Viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες: www.athens-science-festival.gr

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr