Ο χαλβάς με σιμιγδάλι είναι ένα από τα κατεξοχήν γλυκά που τιμάμε δεόντως κατά τη διάρκεια της νηστείας. Θα το γευτείτε σε διάφορες παραλλαγές σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Ένα οικογενειακό μας ταξίδι στο Καρπενήσι ήταν η αφορμή για να τον γευτώ με μαρμελάδα φράουλα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο και για αυτό ζήτησα να μάθω και τη συνταγή. Τώρα λοιπόν που νηστεύουμε είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε όταν μας πιάνουν οι υπογλυκαιμίες μας!!!
ΥΛΙΚΑ:
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
Μαρμελάδα φράουλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το κουκουνάρι, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.