ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση για μικρούς βιβλιοφάγους με αφορμή τη νέα περιπέτεια του ντετέκτιβ Κλουζ

Η 29η υπόθεση του ντετέκτιβ Κλουζ “Η θάλασσα των χαμένων ψαριών είναι γεγονός! Και ενώ πολύ θα το ήθελε ο ντετέκτιβ Κλουζ και ο δημιουργός του Γίργκεν Μπανσέρους να έρθουν στην Ελλάδα και να εξιχνιάσουν μαζί με το ελληνικό κοινό τη νέα υπόθεση, οι συνθήκες με την πανδημία δεν το επιτρέπουν. Όμως ένας σωστός ντετέκτιβ κρύβει πάντα και έναν δεύτερο άσο στο μανίκι του! Έτσι οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το GOETHE-INSTITUT ATHEN επιστρατεύουν τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και τον φέρνουν ζωντανά στις οθόνες σας.

Ο Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους, εμπνευστής του δημοφιλούς ντετέκτιβ, θα μας αποκαλύψει τα πάντα live για το δεύτερο ελληνικό μυστήριο του ακαταμάχητου Κλουζ, τη “Θάλασσα των χαμένων ψαριών”. Βοηθοί του για μία ώρα θα είναι η καθηγήτρια Γερμανικών του GOETHE-INSTITUT ATHEN Αλεξάνδρα Παπαθανασίου και όλοι εσείς!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Κλουζ σας στέλνει ευχές από την Κρήτη όπου κάνει διακοπές! Αλλά Κλουζ χωρίς μυστήριο γίνεται;
Η νέα του περιπέτεια είναι γεμάτη ήλιο, θάλασσα και (εξαφανισμένα) ψάρια. Να κοιμάται κανείς όσο θέλει, να τεμπελιάζει στον ήλιο και να τρώει μέχρι να τον πιάσει η κοιλιά του – έτσι πρέπει να είναι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη. Αλλά ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ σαν τον Κλουζ βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Κι έτσι δεν αργεί να βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση, που τον φέρνει αντιμέτωπο μ’ ένα μυστήριο που μοιάζει ανεξιχνίαστο. Από έναν ψαρότοπο κοντά στην πόλη χάθηκαν τα ψάρια. Έφυγαν; Ή μήπως όχι; Μήπως δε φταίνε τα ψάρια αλλά οι άνθρωποι; Για να λύσει το μυστήριο, ο Κλουζ θ’ αναγκαστεί να βουτήξει ο ίδιος στα βαθιά καταγάλανα νερά.

Η εκδήλωση, που διοργανώνουν το GOETHE-INSTITUT ATHEN και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, θα πραγματοποιηθεί στα γερμανικά με διερμηνεία στα ελληνικά, ενώ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στο κανάλι YouTube των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στη σελίδα Facebook του GOETHE-INSTITUT ATHEN.

Συντονιστείτε το Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, στις 11 το πρωί, στη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το αγοράσετε online.
Σάββατο 15/05/2021, 11.00
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: 6-12 ετών

http://citykidsguide.com