ΘΕΑΤΡΟ

Διαδικτυακή παράσταση: “O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” από την ομάδα Sporos Music Tales

 

Πρόκειται για μια διαδικτυακή παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης με ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα ”Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” του Ρόμπερτ Φίσερ, μια ιστορία για συναισθήματα αλήθειας, φόβου, γνώσης, διασκευασμένη για παιδιά με διαδραστικό και μουσικό χαρακτήρα από την ομάδα Sporos Music Tales.

Μια ιστορία που μας κάνει να σκεφτούμε τις τρικλοποδιές που οι ίδιοι βάζουμε καμιά φορά στον εαυτό μας και να κοιτάξουμε στο μαγικό καθρέφτη του ιππότη για να δούμε πώς μοιάζουμε χωρίς την πανοπλία μας.

Λίγα λόγια για το έργο
”Ατρόμητος, γενναίος κι ευγενικός ιππότης, των μοχθηρών ο τιμωρός, των δράκων ο διώκτης, πριγκίπισσες μην κλαίτε, η συμφορά νικιέται, ο ιππότης ο απτόητος πάντα σπαθί ξηγιέται!” Αυτό το τραγούδι σιγομουρμούριζε ο ήρωας της ιστορίας μας και τριγυρνούσε καμαρωτός, φορώντας μέρα νύχτα την αστραφτερή του πανοπλία έτοιμος για μάχη. -Βγάλε επιτέλους αυτή την άθλια πανοπλία! Ο γιος μας έχει ξεχάσει πια το πρόσωπό σου! του είπε μια μέρα η αγαπημένη του. Μα η πανοπλία είχε κολλήσει επάνω του και δεν έλεγε να βγει. Έτσι ο ιππότης ξεκίνησε ένα ταξίδι στο μονοπάτι της Αλήθειας, πέρασε από τον πύργο της Σιωπής, το κάστρο της Γνώσης κι αντιμετώπισε το δράκο του Φόβου και της Αμφιβολίας. Τέλος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της αλήθειας και να αποχωριστεί την πανοπλία που τον βάραινε καιρό.

Η παράσταση χρησιμοποιεί ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική, ενώ έχει διαδραστικό χαρακτήρα, δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών.

Αφήγηση, ζωντανή μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου, Θωμάς Μπέλτσιος, Δημήτρης Λειβαδιώτης
Διασκευή/επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική/στίχοι τραγουδιών: Θωμάς Μπέλτσιος
Εικονογράφηση/σκηνικά: Δημήτρης Λειβαδιώτης

Λίγα λόγια για την ομάδα Sporos MusicTales
Η ομάδα Sporos MusicTales δημιουργήθηκε το 2017 από την Ειρήνη Νικολακοπούλου και αποτελείται από αφηγητές, μουσικούς και εικαστικούς που συνδημιουργούν μουσικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Παραμύθια, μύθοι και ιστορίες από τη λογοτεχνία ζωντανεύουν με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και ταξιδεύουν σε φεστιβάλ, σχολεία, χώρους τέχνης και θέατρα.

Οι παραστάσεις τους, χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική, έχουν διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών.

Έως 27/04/2021, 11.30
Πλατφόρμα Zoom
Συμμετοχή: 
Eλεύθερη οικονομική συνεισφορά (προτεινόμενη ελάχιστη συνεισφορά 6€ / παιδί)
Τηλ.: 6974828873
Ηλικίες: 4 -12 ετών

http://citykidsguide.com