LIFE & STYLE

Διαιτητικό πρωινό με βρώμη: 3 συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες

Διαιτητικό πρωινό με βρώμη: 3 συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες

 

Όλοι θέλουμε να ξεκινάμε την μέρα μας όμορφα και γεμάτοι ενέργεια, γι’ αυτό και ένα καλό πρωινό είναι απαραίτητο. Τα τελευταία χρόνια η βρώμη αποτελεί λατρεμένη διατροφική συνήθεια πολλών και όχι άδικα, καθώς τα οφέλη της είναι πολλά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διαιτητική, ενώ με τους σωστούς συνδυασμούς γίνεται και… πεντανόστιμη. Βρήκαμε 3 συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι και που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας.

Μπολ βρώμης

Θερμίδες: 229

  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα κράνμπερι (ή αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας)
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα (ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας)
  • 1 φλιτζάνι νερό

Τι πρέπει να κάνετε

Ζεσταίνουμε τη βρώμη με ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, σ’ ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά: βρώμη, αλάτι, κανέλα, κράνμπερι και αμύγδαλα!

Πηγή: blog.myfitnesspal.com

Smoothie βρώμης με μήλα

Θερμίδες: 241

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο
  • 3-4 χουρμάδες χωρίς σπόρους
  • 3 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • Μια πρέζα κανέλα

Τι πρέπει να κάνετε

Αρχικά, ρίχνουμε στο μίξερ το γάλα και έπειτα τα μήλα και 3-4 ψιλοκομμένους χουρμάδες (ή περισσότερους για περισσότερη γλυκύτητα). Στη συνέχεια, προσθέτουμε
τη βρώμη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε ξηρά φρούτα όπως μούρα.

Πηγή: yummyindiankitchen.com

Γιαουρτογλυκό με φρούτα και βρώμη

Θερμίδες: 186

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 0%
  • 2 φλιτζάνια φράουλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
  • 2 μέτρια ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το γάλα και το γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε τις μισές φράουλες και τις ρίχνουμε στο μείγμα βρώμης μαζί με τους χυμούς που πιθανώς θα βγάλουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου ή την αγαύη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι και όλη τη νύχτα.

Σ’ ένα διαφορετικό σκεύος ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες, προσθέτουμε τα ακτινίδια και τον δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε 3/4 φλιτζανιού το μείγμα βρώμης με περίπου 6 κουταλιές της σούπας από τα φρούτα.

Πηγή: blog.myfitnesspal.com