OLD HELLO, OLD HELLO 2

Είναι ασφαλείς οι πισίνες ή όχι;

Καλοκαίρι και παιδί: Είναι ασφαλείς οι πισίνες ή όχι;

Τελικά είναι ασφαλές για τα παιδιά το κολύμπι στην πισίνα και τι πρέπει να προσέξετε;

Καλοκαίρι και παιδί: Είναι ασφαλείς οι πισίνες ή όχι;

Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο το Ιουλίου, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους και εμείς αναζητούμε λύσεις δροσιάς για εμάς και τα παιδιά μας.

Η πισίνα, μπορεί να είναι μία πιο οριοθετημένη περιοχή σε σχέση με τη θάλασσα, δεν παύει όμως να κρύβει και αυτή τους κινδύνους της. Άλλωστε τα περιστατικά πνιγμού ή τραυματισμού κάθε χρόνο το επιβεβαιώνουν.  Το κολύμπι στην πισίνα μπορεί να γίνει απολαυστικό για γονείς και παιδιά, αρκεί να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ας δούμε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Μην αφήνετε το παιδί στην πισίνα χωρίς επίβλεψη
Ακόμα και αν το βάθος της πισίνας δεν είναι μεγάλο, φροντίστε να επιβλέπετε το παιδί σας όταν παίζει στην πισίνα και να είστε αρκετά κοντά ώστε να βρεθείτε δίπλα του εάν χρειαστεί.

Εξηγήστε του τους κινδύνους
Εξηγήστε στο παιδί σας ότι το κολύμπι ή τα παιχνίδια στην πισίνα δεν είναι το ίδιο με τη θάλασσα. Στην πισίνα θα πρέπει να προσέξει τις επιφάνειες, τις γωνίες και όλα τα σημεία που κρύβουν κινδύνους τραυματισμού.

Απομακρύνετε τα τραπέζια και τις καρέκλες από την πισίνα
Τα παιδιά πολλές φορές έχουν άγνοια κινδύνου και είναι διατεθειμένα να δοκιμάσουν ριψοκίνδυνα πράγματα που τα ίδια θεωρούν παιχνίδι. Απομακρύνετε τις καρέκλες και τα τραπέζια από την πισίνα, καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο το παιδί σας να σκαρφαλώσει σε αυτά απλά για να βουτήξει από πιο ψηλά

«Δεν τρέχουμε, δεν χοροπηδάμε»

Ενδέχεται να χρειαστεί να το πείτε αρκετές φορές, αλλά είναι σημαντικό το παιδί σας να καταλάβει ότι η πισίνα είναι ένα μέρος όπου το τρέξιμο και το χοροπηδητό είναι απαγορευτικά. Το βρεγμένο δάπεδο και το μάρμαρο γύρω από την πισίνα αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων.Όχι φαγητό πριν το κολύμπι
Για το κολύμπι στην πισίνα ισχύει ό,τι και στη θάλασσα. Δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουμε στο νερό με γεμάτο στομάχι, ακόμα και εάν πρόκειται για κάποιο ελαφρύ σνακ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν την κολύμβηση, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις ώρες από την τελευταία φορά που φάγαμε.

Μην αφήνετε παιχνίδια στην πισίνα, εάν δεν τη χρησιμοποιείτε
Τις ώρες που δεν χρησιμοποιείτε την πισίνα, αποφύγετε να αφήσετε μέσα παιχνίδια. Οι μπάλες, τα φουσκωτά και τα άλλα παιχνίδια που ενθουσιάζουν τα παιδιά, είναι κίνητρο για το παιδί σας να την πλησιάσει και να θελήσει να τα πάρει. Το ιδανικό θα ήταν ο χώρος της πισίνας να μένει κλειδωμένος τις ώρες που δε χρησιμοποιείται.

Έχετε κάπου κοντά σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί, αλλά σε τέτοιους χώρους ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι αναγκαίο.

Κολύμπι στην πισίνα την εποχή του κορονοϊού

Εν μέσω πανδημίας, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν το κολύμπι στην πισίνα είναι επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού. Σύμφωνα με τον ειδικό Grant Baldwin και το webmed.com, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιος μπορεί να κολλήσει κορονοϊό μέσω του νερού.

«Δεν υπάρχει καμία εμπεριστατωμένη απόδειξη ότι ο COVID-19 μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του νερού στις πισίνες ή σε χώρους παιχνιδιού»

Αυτό ωστόσο, δε συνεπάγεται την ασφάλειά μας στα ξενοδοχεία ή στους οργανωμένους χώρους με πισίνα. Και πάλι θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, όπως οι αποστάσεις και η τακτική απολύμανση.

Πηγή: bgcconejo.org / webmd.com