Υλικά
- 250 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
- 320 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 2 αυγά
- 80 γραμ. καβουρνισμένα αμύγδαλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 320 γραμ. μπισκότα μιράντα
- 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη τμηματικά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Ρίχνουμε το κακάο και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
- Τέλος, σε ένα μπολ προσθέτουμε στο μείγμα μας, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα αμύγδαλα, τη μαρέγκα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.