Όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τόσο η διάθεσή μας για νόστιμα, σπιτικά γλυκά γίνεται πιο έντονη. Επιπλέον, έχουμε χρόνο για να περάσουμε στην κουζίνα μας και να φτιάξουμε συνταγές που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια. Αυτή τη φορά προτείνουμε τον κλασικό κορμό σε μικρές μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα…
Υλικά
- 250γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας με <65% κακάο
- 200γρ.γάλα
- 100γρ.βούτυρο
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 ποτηράκι κρασιού (125ml) φυσικό χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ
- τρούφα μαύρης σοκολάτας ή κακάο
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά (βαθμίδα 4 ή 5 σε κουζίνα με 9 βαθμίδες).
- Έπειτα προσθέτουμε τεμαχισμένη την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό πορτοκάλι (ιδανικό για παιδιά) ή το κονιάκ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε μέσα τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε θρυμματίσει. Εμείς προτιμούμε να το κάνουμε με το χέρι και όχι να τα περνάμε από μίξερ και να γίνονται σκόνη.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας αρκετά, για να είναι πιο εύκολο το πλάσιμο μετά.
- Παίρνουμε ποσότητα στο χέρι μας και την πλάθουμε σε μικρό μπαλάκι. Ανάλογα με το πόσο μικρό ή μεγάλο θέλουμε το τρουφάκι μας, προσαρμόζουμε την ποσότητα που θα πλάσουμε.
- Κάθε μπαλάκι το περνάμε από τρούφα ή σκόνη κακάο.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά τα βάζουμε στη συντήρηση.
Αναδημοσίευση από nutrischool.gr