LIFE & STYLE

Φασολάκια με φέτα: το καλύτερο καλοκαιρινό φαγητό όπως δεν το έχετε ξαναφάει

To απόλυτο καλοκαιρινό λαδερό έχει πολύ συχνά μια θέση στο οικογενειακό μενού. Δες πώς να φτιάξεις φασολάκια λίγο διαφορετικά, προσθέτοντας φετούλα, λιαστή ντομάτα και (αν θες) λίγο απάκι!

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. απάκι, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το απάκι και σοτάρετέ το για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε απ’ τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2ο

Καθαρίστε τα φασολάκια από τα κοτσάνια τους, ξεπλύνετέ τα καλά και τα αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν.

Βήμα 3ο

Βάλτε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μάραθο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Βήμα 4ο

Στη συνέχεια, ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και βράστε για 25 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέστε τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα, το απάκι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα.

Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με άνηθο.

*Πηγή: www.giorgostsoulis.com