OLD HELLO 2

Φέτος τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα αληθινά αξέχαστο καλοκαίρι

Φέτος τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα αληθινά αξέχαστο καλοκαίρι

 

Είναι πλέον πολύς ο καιρός που βιώνουμε συλλογικά όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία, τον εγκλεισμό και την καθημερινότητα μακριά από χώρους και δραστηριότητες που είχαμε συνηθίσει. Όπως ήταν φυσικό, γονείς και παιδιά έχουμε επηρεαστεί ψυχολογικά και χρειαζόμαστε μια τεράστια αλλαγή. Ειδικά τα παιδιά, που κλείστηκαν σε 4 τοίχους, μπροστά σε μια οθόνη, χωρίς τη δυνατότητα να βλέπουν από κοντά ούτε φίλους και παρέες ούτε τους αγαπημένους τους παππούδες.

Με λίγα λόγια, έχουμε το καθήκον, φέτος πιο πολύ από ποτέ, να χαρίσουμε στα παιδιά ένα αληθινά αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο όμορφες στιγμές και δυνατές εμπειρίες γιατί το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη!

Oικογενειακές εκδρομές

Πολλές! Ημερήσιες, διήμερα, τριήμερα… όσο γίνεται περισσότερες εξορμήσεις με τα παιδιά μακριά απ’ την κλεισούρα του σπιτιού και την κάψα της πόλης. Εκδρομές στη θάλασσα και στο βουνό, σε τοποθεσίες που πάντα θέλαμε να δούμε αλλά το αναβάλλαμε συνέχεια και, γενικά, οπουδήποτε ξέρουμε ότι τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους.

Και φυσικά, βόλτες σε πάρκα, άλση και παιδικές χαρές σε κάθε ευκαιρία, ώστε να αναπληρώσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο, αλλά και να αποτοξινωθούμε οικογενειακώς από τον καναπέ και τις οθόνες μας.

Παιχνίδι με φίλους

Οι φίλοι είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που στερήθηκαν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdown. Ειδικά για τα πιο μικρά παιδιά που η κοινωνικοποίηση με παιδιά της ηλικίας τους είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή ανάπτυξή τους, η μακροχρόνια απομόνωση και το μοναχικό παιχνίδι δεν ξέρουμε καν σε τι βαθμό τα έχει βλάψει ήδη.

Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να οργανώσουμε αμέτρητα playdates και βόλτες σε (ανοιχτούς) παιδότοπους και πάρκα με φίλους για να δούμε τα παιδιά μας να παίζουν, να τρέχουν και να γελάνε ξανά, χωρίς σκοτούρες, μαυρίλα και περιορισμούς.

Ξεχωριστές διακοπές

Κακά τα ψέμματα, οι περσινές διακοπές – για όσους πήγαν – δεν ήταν ιδανικές, πόσο μάλλον για τα παιδιά που στερήθηκαν το πιο πολύτιμο αγαθό της ηλικίας τους: την ξεγνοιασιά. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να κάνουμε τo φετινό καλοκαίρι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Μια καλή επιλογή είναι, πέρα από τις διακοπές που θα κάνουμε μαζί, να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν κάτι καινούργιο και συναρπαστικό: να πάνε κατασκήνωση.

Αν έχουν ξαναπάει θα ξετρελαθούν σίγουρα με την ιδέα, ενώ αν είναι η πρώτη τους φορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστούν με όλα όσα τους περιμένουν εκεί: ανέμελη καθημερινότητα μέσα στη φύση με παιδιά της ηλικίας τους, πολλές αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Η παιδική κατασκήνωση The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας, απέχει μόλις λίγη ώρα απ’ την Αθήνα και προσφέρει όλα αυτά που λαχταράει ένα παιδί για το καλοκαίρι. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, εναρμονισμένες με το φυσικό τοπίο, και εξειδικευμένο προσωπικό που εγγυάται ότι τα παιδιά θα έχουν μια ασφαλή, αλλά και συναρπαστική διαμονή. Τα σαββατοκύριακα, μπορείτε να την επισκεφθείτε και οικογενειακά, για μια μονοήμερη εκδρομή γεμάτη δραστηριότητες στη φύση.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κοινωνικοποίηση και η ευκαιρία να κάνουν κάτι καινούργιο κάθε μέρα είναι το καλύτερο δυνατό αντίδοτο στις ψυχολογικές συνέπειες όσων έχουν περάσει τον τελευταίο καιρό τα παιδιά μας.

Τέλειες οικογενειακές στιγμές

Τα παιδιά μας νιώθουν ασφαλή και ευτυχισμένα όταν και η οικογένειά μας είναι δεμένη και περνάμε πολύ ποιοτικό χρόνο μαζί. Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι η καλύτερη εποχή να χαλαρώσουμε από την πίεση της καθημερινότητας και να χτίσουμε υπέροχες αναμνήσεις. Φέτος, ειδικά, το έχουμε όλοι μας ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Ατελείωτα μπάνια, πολύχρωμα παγωτά, βόλτες με τους παππούδες, παιχνίδια στην άμμο, φιλιά και αγκαλιές είναι όλα όσα χρειαζόμαστε και πρέπει να χαρίσουμε στα παιδιά μας και τους εαυτούς μας για την απόλυτη καλοκαιρινή ψυχολογική τόνωση.

http://mama365.gr