OLD HELLO 2

Φιλανθρωπικοί οργανισμοί και δήμοι που μπορείτε να δωρίσετε τις περσινές σχολικές σας τσάντες και άλλα σχολικά είδη

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Και φέτος ξεκίνησε η πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την επιστροφή των παιδιών των πυρόπληκτων οικογενειών και όλων των παιδιών με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στο σχολείο! «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την περσινή χρονιά κάλυψε τις σχολικές ανάγκες 4.424 μαθητών χάρη στη δική σας θερμή ανταπόκριση. Για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, τόσο των οικογενειών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, όσο και των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και μας καλεί όλους να συνδράμουμε και φέτος για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και χαμόγελα! Η συγκέντρωση σχολικών ειδών πραγματοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Οργανισμού πανελλαδικά και μπορείτε να παραδώσετε οι ίδιοι τα είδη. Σε λίγες μέρες θα κληθούν οι μαθητές των σχολείων και οι οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Και ενώ για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους. Τη φετινή χρονιά, συμμεριζόμενοι τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις πυρόπληκτες οικογένειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στρέφει την προσοχή του και στους μαθητές των πυρόπληκτων οικογενειών που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση και ανακούφισή τους. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας που λειτουργεί πανελλαδικά αλλά και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει καθημερινά και σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Η συγκέντρωση σχολικών ειδών πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Οργανισμού, σε συνολικά 16 περιοχές στην Ελλάδα.
Αθήνα, Τηλ.: 2103306140
Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 535629

Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών, τα οποία θα διατεθούν σε παιδιά, που οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να τους τα εξασφαλίσουν. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση και να προσφέρουν τα απαραίτητα για τους μαθητές είδη (σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικούς άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους κ.α.) μπορούν να προσέλθουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Ζεφύρου 2 Βούλα) τις παρακάτω ημέρες και ώρες, ή αλλιώς να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου:
Τετάρτη 1/9, Πέμπτη 2/9 και Παρασκευή 3/9 από τις 8:00 π.μ. έως 16:00, Σάββατο 4/9 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00, Δευτέρα 6/9 από τις 8:00 π.μ. έως 16:00. Παρακαλούνται όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην δράση, ειδικότερα για τα είδη γραφικής ύλης, να προσφέρουν καινούρια και όχι μεταχειρισμένα είδη.
Τηλ.: 2132020000
email: [email protected]

Μη Κυβερνητική Οργάνωση – Κοινωνικό Έργο ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Το Κοινωνικό έργο ”Προσφέρω” με έδρα το Μενίδι (Αχαρναί), απαρτίζεται από μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, τον δύσκολο αυτό καιρό που ζούμε, με τη βοήθεια του κόσμου, προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας από το 2011.
Συγκεντρώνουν κουβέρτες, ρουχισμό για όλες τις ηλικίες, υποδήματα, παιχνίδια, σχολικά είδη, τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα ( όχι ληγμένα ), παντός έπιπλα σπιτιού και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, αναπηρικά ιατρικά είδη ( αμαξίδια, κρεβάτια, νεφελοποιητής κ.τ.λ. ).Ειδικά για τις πυρόπληκτες οικογένειες, συγκεντρώνονται τσάντες και σχολικά είδη σε καλή κατάσταση. Απλώς επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους του οργανισμού για περισσότερες λεπτομέρειες.
Τηλ.: 6937191968 – 6971724357

Φιλανθρωπικός Σύλλογος Θεόφιλος – Στήριξη για την Πολύτεκνη Οικογένεια

Πέρυσι με την καταπληκτική ιδέα Bag Buddies ο σύλλογος για την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια Θεόφιλος φρόντισε να εξοπλίσει με τα απαραίτητα σχολικά είδη τα 243 παιδιά του συλλόγου που πάνε στο σχολείο για πρώτη φορά ή συνεχίζουν τη  φοίτησή τους τη νέα σχολική χρονιά. Τετράδια, μολύβια, σχολικές τσάντες και πολλά άλλα σχολικά είδη είναι μόνο μερικοί από τους «θησαυρούς» που μπορούμε να χαρίσουμε σε μια οικογένεια που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της νέας μαθητικής χρονιάς. Και φέτος, λοιπόν, μπορείτε αντί να πετάξετε τα περσινά σχολικά είδη του παιδιού σας, να τα χαρίσετε σε κάποιο άλλο παιδί που τα έχει ανάγκη. Επικοινωνήστε με το Σύλλογο στα γραφεία τους και Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περισσότερες λεπτομέρειες.
Αθήνα: Μάρκου Μπότσαρη 8, Γαλάτσι, Τηλ.: 2108819377
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 1, Κέντρο, Τηλ.: 2310 232126

Φιλανθρωπικός Σύλλογος Δωδεκαννήσου, Αγία Σοφία

Ένας καινούργιος σύλλογος δημιουργήθηκε στη Ρόδο με την ονομασία «Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αγία Σοφία», δίνοντας στην ουσία νομική μορφή στις δράσεις αλληλεγγύης που έκαναν το προηγούμενο διάστημα συμπολίτες του νησιού. Η γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση κα Σοφία Μανιά, έδρασε για άλλη μία φορά δημιουργώντας έναν σύλλογο που είναι καθαρά φιλανθρωπικός, πρόκειται για μία άτυπη ομάδα η οποία τώρα έγινε και σύλλογος και έχει σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, όπως έκαναν πάντα, οικογένειες και γενικά όπου υπάρχει ανάγκη, ακόμα και δομές και γενικά όπου τους χρειαστούν οι κάτοικοι της Ρόδου και της Δωδεκανήσου. Ειδικά για τη φετινή σχολική χρονιά που ξεκινάει, όποιος/α έχει παλιά σχολικά είδη, ή τσάντες σε καλή κατάσταση και επιθυμεί να τα δωρίσει μπορεί σε επικοινωνία με τον οργανισμό.
Τηλ.: 6948460375

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Λόγω των τεράστιων καταστροφών από τις φετινές πυρκαγιές στην Εύβοια, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, οργάνωσε πριν λίγες ημέρες τη συσκευασία των πρώτων 900 σχολικών τσαντών για τους πυρόπληκτους δήμους της Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού συσκευάστηκαν οι πρώτες 900 τσάντες σχολικών ειδών για μαθήτριες και στους μαθητές των 17 σχολικών μονάδων του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα σχολικά είδη έχουν διατεθεί δωρεάν από τον σύλλογο Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας αλλά και από συμπολίτες μας που στηρίζουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή. Η συσκευασία των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα 40 περίπου νεαρών παιδιών η οποία συστάθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο. Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί και μία δεύτερη δράση και θα συσκευαστούν άλλες 600 σχολικές τσάντες για τις μαθήτριες και τους μαθητές άλλων 8 Δημοτικών σχολείων του δήμου Λίμνης Μαντουδίου και Αγίας Άννας, ο οποίος έχει επίσης πληγεί από τις πυρκαγιές. Τα σχολικά είδη θα παραδοθούν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στα 25 σχολεία των παραπάνω δήμων, από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας. Στο συντονισμό της δράσης συμμετέχουν ενεργά οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Πιερίας και Χαλκίδας, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από σχολεία του Δήμου Κατερίνης, όπως επίσης και εκπρόσωποι των δύο παραπάνω δήμων. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους της οργάνωσης.
Φλέμινγκ 8 Κατερίνη
Τηλ.: 6981665158

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να στηρίξει τα παιδιά των ωφελούμενων της δομής του καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ξεκίνησε, διοργανώνει δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών. Στόχος της δράσης είναι είναι όλα τα παιδιά να ξεκινήσουν με αξιοπρέπεια το σχολείο και “κανένας μαθητής να μην είναι χωρίς σχολικά είδη”. Καθώς αρκετοί γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην απόκτηση των βασικών σχολικών ειδών για την πρόοδο των παιδιών τους και η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί για αυτούς περίοδο αγωνίας και άγχους, Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καλούν όλους τους δημότες, συλλόγους και φορείς της πόλης να συμμετέχουν σε αυτήν τη δράση προσφέροντας :
– Σχολικές τσάντες – τετράδια – μολύβια – γόμες – ξύστρες – στυλό – μπλοκ ζωγραφικής – μαρκαδόρους – ξυλομπογιές – κασετίνες – κόλλες – ντοσιέ – πλαστελίνες – γεωμετρικά όργανα – ψαλιδάκια κ.λ.π. καινούρια ή και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια κοινωνική δομή χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”. Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας, που στεγάζεται στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Αλεξάνδρεια και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 -16:00.
Τηλ.: 23330 53071 και 23330 53072

Δράση των Προσκόπων της Δυτικής Πελοποννήσου

Οι Πρόσκοποι της Δυτικής Πελοποννήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν ιερό σκοπό: να δωρίσουν σχολικά είδη σε όλα τα παιδιά που φοιτούν σε σχολικές μονάδες περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Μάλιστα τη πρωτοβουλία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου υιοθετήθηκε από ολόκληρο το Σώμα και όπως ήδη ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και 2022 θα αποσταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες ανάλογο υλικό.
Συγκεκριμένα οι εστίες των Προσκοπικών Συστημάτων ανοίγουν και συγκεντρώνουν προσφορές σε καινούργια σχολικά είδη όπως: σχολικές τσάντες, τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, γεωμετρικά όργανα, διαφάνειες και φακέλους με λάστιχα, ντοσιέ και ανταλλακτικά φύλλα, πινέλα, τέμπερες, κηρομπογιές, χαρτί Α4, ψαλίδια, κόλλες, παγούρια για νερό και αδιάβροχα, πλαστελίνες, σχολικά βοηθήματα και σκεύη για μεταφορά γευμάτων. Και καλούν το σύνολο της κοινωνίας να γίνει συμμέτοχο σε μια «καλή πράξη». Οι Πολίτες της Πάτρας, του Ρίου και του Αιγίου μπορούν να συμβάλλουν στη προσπάθεια πηγαίνοντας τα υλικά τους στα εξής σημεία:
2ο Προσκόπων Πάτρας – Τζούρτζ 9 – Τηλ.: 6947324934
4ο Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, Αντωνίου Ματεση 6, Πάτρα, τηλ.: 6944475140
9ο Ναυτοπροσκόπων Πάτρας, Παρ. Ετεοκλέους, Εργ. κατοικίες Ταραμπούρα ( πλατεία), τηλ.: 6983482225
5ο Αεροπροσκόπων Πάτρας, Μεσολογγίου 7, Ψηλά Αλώνια, τηλ.: 6944522969
1ο Ναυτοπροσκόπων Αιγίου, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Πετροπούλου 4 Αίγιο, τηλ.: 6987118408

http://citykidsguide.com