Τα παγωτά και οι γρανίτες είναι η καλύτερη δροσιστική επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος όταν η θερμοκρασία έχει πάρει την ανιούσα. Τα παιδιά τα λατρεύουν και τα δύο και δύσκολα μπορούν να τους αντισταθούν.
Εμείς αντί για τις τυποποιημένες λύσεις του εμπορίου προτιμάμε τις σπιτικές συνταγές. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μια ξεδιψαστική γρανίτα με βερίκοκο.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
750 γρ. βερίκοκα
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε τα βερίκοκα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό. Στη συνέχεια, παίρνουμε αυτό το 1/2 κιλό πολτό φρούτου και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού.
Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 4 φορές περίπου.