ΘΕΑΤΡΟ

Η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου γίνεται σειρά και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα

Έχει μείνει γνωστός στην ιστορία ως ο Μεγάλος Στρατηλάτης και σίγουρα είναι από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας. Αναρίθμητοι τόμοι έχουν γραφτεί για να εξυμνήσουν τη ζωή και τη δράση του, τους μικρούς και μεγάλους μεγάλοι σταθμούς του, τη θεϊκή του υπόσταση και τη γήινη μορφή του…

Τώρα, έρχεται η πληροφορία πως η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου γίνεται σειρά από τον δημιουργό των «Βίκινγκς», και τα γυρίσματα πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού ιστότοπου Deadline, ο διάσημος τηλεοπτικός παραγωγός Μάικλ Χερστ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, σε ένα project που ξεκίνησε η εταιρεία παραγωγής Starling Television. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός των πετυχημένων σειρών «Vikings» και «The Tudors» θα γράψει το πρώτο σενάριο.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ θα γυριστεί στη χώρα μας και σε αυτό θα συμβάλει ο όμιλος AΝΤ1 ως συμπαραγωγός, μαζί με τις εταιρείες G5 Fiction και ZDF Enterprises. Επίσης, αναφέρεται ότι στη σειρά θα συμμετάσχει και η εταιρεία παραγωγής Propagate, η οποία βρίσκεται πίσω από σειρές όπως το «Charmed» («Οι Μάγισσες»).

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χερστ προσπαθεί να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το 2013 είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα συνεργαζόταν με τις ZDF Enterprises, Beta Film και Gruppe 5 για τη δημιουργία μιας μίνι σειράς που θα αποτελούνταν από 8 έως 12 επεισόδια και τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν το 2014.

Τότε, ο πετυχημένος συγγραφέας και παραγωγός είχε δηλώσει το εξής: «Δεν αποκαλούνται πολλοί ηγέτες “Μεγάλοι”. Ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας ήταν ο πρώτος και εξακολουθεί να είναι ίσως ο μεγαλύτερος. Σε ηλικία 33 ετών είχε εξερευνήσει και κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου και είχε αναγνωριστεί ευρέως ως θεός. Αλλά για μένα, η γοητεία της σειράς που θέλω να φτιάξω βασίζεται στον χαρακτήρα του άνδρα. Ο Αλέξανδρος ήταν γεμάτος αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με τη φύση και τον σκοπό της ζωής».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος θα τον υποδυθεί, ούτε για το υπόλοιπο καστ ή την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων. Η σειρά αναμένεται να έχει ενδιαφέρον, καθώς ο Μάικλ Χερστ έχει τεράστια εμπειρία στις σειρές και ταινίες εποχής, καθώς μεταξύ άλλων έχει γράψει σενάρια όπως αυτά των ταινιών «Elizabeth» και «Elizabeth: The Golden Age» καθώς και των βραβευμένων με Emmy σειρών «The Tudors» και «Vikings», όπως προαναφέρθηκε.

ΠΗΓΗ:infokids.gr