ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
Υλικά
-
1 μεγάλο καλαμάρι
-
500 γρ ντομάτα στον τρίφτη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2-3 ποτήρια νερό
-
2 δαφνόφυλλα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
Λίγο τριμμένο μπαχάρι
-
Λίγο μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση
-
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες.
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
-
Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμάρι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
-
Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, όλα τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
-
Τέλος προσθέτουμε το μακαρονάκι, προσέχουμε να μην κολλήσει και ρίχνουμε όσο νεράκι χρειαστεί για να βράσει.