Ποιο παιδάκι μπορεί να πει “όχι” σε μια πιατέλα με ζεστά και τραγανά κεφτεδάκια που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι; Μάλλον κανένα για αυτό και μας ζητάνε να τους τα φτιάξουμε με την πρώτη ευκαιρία. Θέλοντας όμως να τα κάνουμε να τρώνε και τα “ανεπιθύμητα” ρεβίθια που είναι τόσο θρεπτικά και τόσο πολύτιμα για την σωστή ανάπτυξής τους έχουμε βρει μια συνταγή που τα παντρεύει με τον κιμά και το αποτέλεσμα είναι φοβερό.
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα
1 φλιτζ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μπλέντερ βάζετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τον κιμά, το αλεύρι και το μαϊντανό. Πλάθετε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Απλώνετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.