Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το γαρίφαλο.
Ανακατατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45 – 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από την φόρμα.