Υλικά
- 4 αυγά
- 225 γρ. ζάχαρη καστανή ή μέλι
- 300 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή μισό-μισό
- 500 γρ. καρότο τριμμένο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαλακό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το γαρίφαλο.
- Ανακατατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45 – 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από την φόρμα.