Κέικ με ανθότυρο και πορτοκάλι
Υλικά
Υλικά για 12 κέικ
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. ανθότυρο
- 3 αυγά
- 150 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- αλεύρι και βούτυρο για τις θήκες των μάφιν
Εκτέλεση
- Χτυπήστε στο μίξερ το ανθότυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Ρίξτε το ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το αλεύρι.
- Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το σε θήκες για μάφιν, αφού τις βουτυρώσετε και τις αλευρώσετε.
- Πασπαλίστε την επιφάνεια με το σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′-25′.
Tip
Σκεπάστε τα κέικ με τυρί κρέμα ή χτυπημένο ανθότυρο και περιχύστε τα με λίγο μέλι.