LIFE & STYLE

Κέικ σοκολάτας με κεράσια

Τα κέικ το απόλυτο μαμαδίστικο γλυκό που όλοι μας αγαπάμε να τρώμε έχει τόσες πολλές παραλλαγές που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθούμε ποτέ. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αγοράσαμε ζουμερά κεράσια και σκεφτήκαμε να παντρέψουμε την εξαίσια γεύση τους με την ακαταμάχητη γλύκα του σοκολατένιου κέικ. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

1 1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. λεμόνι ή άσπρο ξύδι
1/3 κούπας λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
1 κούπα καφέ φίλτρου
2 κούπες κεράσια, κομμένα στα δύο
1/2 κ.γ. αλάτι
1-2 κουταλιές λικέρ της επιλογής μας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ TOPPING

100 κουβερτούρα
2 κ.σ. ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, την baking powder, την βανίλλια και το αλάτι.Προσθέτουμε τα υγρά υλικά: το λάδι, τον καφέ, το ξύδι/λεμόνι, το λικέρ. Ανακατεύουμε με μίξερ ή με μία σπάτουλα.Προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180, αλλά ελέγχουμε ώστε το εσωτερικό του κέικ να είναι μαλακό, να μην ψηθεί τελείως. Το αφήνουμε να κρυώσει για να ετοιμάσουμε το topping.Για να φτιάξουμε το topping σοκολάτας λιώνουμε αρχικά την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ μόλις αυτό είναι έτοιμο.

http://infokids.gr